Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby se zelím

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 644 kJ /
871 kcal
Bílkoviny27,83 g
Tuky44,97 g
Vláknina51,20 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 971 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy64,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu narežeme na malé kocôčky a vyškvaríme. Krok 2: Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Krok 3: Do tohto základu vložíme narezané huby a kapustu, na väčšie kúsky nakrájené paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme asi 15 minút.
Ak paradajky a huby nemajú dostatok vody, malinko podlejeme. Huby a zelenina nesmú plávať vo vode, podlejeme len toľko, aby sa jedlo nepripálilo. Krok 4: Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a cukrom podľa svojej chuti. Krok 5: Do hotového jedla pridáme na kocôčky narezané špekačky a necháme prejsť varom. Krok 6: Podávame s chlebom.

TIP: Poradíme, jak zpracovat houby

Zveřejněno 10. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kRLj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kRLj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby lesní, zelí, rajče, špekáček, slanina uzená, cibule, šťáva citronová, cukr

Přidat fotografie receptu