Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lokše plněné zelím a kuřecím masem

Bramborové lokše si většina z nás představí jako přílohu ke svatomartinské huse. Je ale velká škoda tyto skvělé bramborové placky nepřipravit i kdykoli během roku. Naplnit je můžete třeba zbylým pečeným kuřetem a červeným sterilovaným zelím.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme scezené zelí, dochutíme dle chuti kmínem, cukrem, perníkovým kořením a solí. Na mírném plameni dusíme 15 minut. Krok 2: Kuřecí maso natrháme vidličkou na kousky. Krok 3: Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a přidáme tolik mouky, aby nám vzniklo vláčné nelepivé těsto. Krok 4: Těsto rozdělíme na 12 dílů, každý rozválíme na placku a osmažíme na oleji nebo suché pánvi. Krok 5: Placky složíme jako kornoutek, naplníme masem, zelím a můžeme zalít troškou výpeku. Krok 6: Jako příloha se hodí smažená cibulka a naložená zelenina.

TIP: Jak se od sebe liší bramboráky a lokše

Zveřejněno 23. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lokše plněné zelím a kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8Az

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lokše plněné zelím a kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8Az

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, sůl, olej, zelí sterilované červené, cibule, sádlo, cukr krystal, kmín drcený, koření do perníku, sůl, maso kuřecí

Přidat fotografie receptu