Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob

Rychlé, voňavé a pikantní – takové je mleté maso s fazolkami inspirované vietnamskou kuchyní. Kombinace česneku, zázvoru, chilli a rybí omáčky dodává pokrmu typickou asijskou chuť. Skvěle chutná s rýží a posypané sezamem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a omyjeme. Zelené fazolky omyjeme, odkrojíme konce lusků a odstraníme případná vlákna. Chilli papričky omyjeme. Krok 2: Na oleji krátce orestujeme na proužky nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený česnek, chilli a zázvor. Krok 3: Až se vše rozvoní, přidáme maso, vařečkou ho rozdělíme na menší kousky a restujeme do opečení, asi 10 minut. Krok 4: Přidáme rybí omáčku, fazolky překrojené na menší kousky, nepatrně podlijeme a restujeme 10 minut. Nakonec pokapeme citronovou šťávou, ještě podle potřeby osolíme (opatrně, rybí omáčka je již dost slaná) a opepříme. Krok 5: Podáváme s rýží, posypané sezamovým semínkem.

TIP: 11 nejpoužívanějších surovin asijské kuchyně

Zveřejněno 23. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADWz7

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADWz7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
maso vepřové, fazolky zelené, olej, cibule červená, omáčka rybí, šťáva citronová, semínka sezamová, česnek, zázvor, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu