Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové lívanečky

Dýňové lívance jsou voňavým podzimním pokušením, které spojí sladkou chuť dýně hokaido s jemným těstem. Skvělé k snídani nebo jako odpolední dezert, nejlépe podávané s medem, který jim dodá příjemnou sladkost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni vydlabeme, oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: Dýni vložíme do hrnce s vodou, mírně osolíme a vaříme doměkka, přibližně 10-15 minut. Vodu slijeme, necháme chvíli vychladnout a pak dýni rozmixujeme na pyré. Krok 3: Do vychladlého pyré vmícháme rozšlehané vejce. Mouku promícháme s cukrem a práškem do pečiva a postupně přidáváme k pyré. Pokud je těsto příliš hutné, můžeme naředit troškou mléka. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme olej a lžící nanášíme těsto. Lívanečky smažíme z každé strany asi 3 minuty. Krok 5: Hotové lívanečky podáváme přelité medem.

TIP: Dýně nasladko - tipy k přípravě

Zveřejněno 25. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové lívanečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8EE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové lívanečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8EE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, sůl, vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, kypřící prášek, mléko, olej, med

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu