Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehané bifteky

Šlehané bifteky z mletého masa jsou nadýchané díky bílkům, jemné a šťavnaté. Příprava není nijak složitá a dozlatova usmažené placičky budou chutnat výborně s vařeným bramborem či zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu je 5,0 (60×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 708 kJ /
886 kcal
Bílkoviny67,36 g
Tuky60,22 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 662 mg
Sodík 355 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy17,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 2: Maso smícháme se žloutky, najemno nastrouhanými, oloupanými bramborami a ochutíme solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem dle chuti. Krok 3: Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do masa. Krok 4: Na rozpáleném oleji smažíme vytvarované placičky dozlatova. Podávat můžeme s vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem.

TIP: Jak připravit mleté maso

Zveřejněno 15. 10. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- týdenník AHA, recept uveřejnila paní Lenka Němcová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehané bifteky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ro2q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehané bifteky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ro2q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (74)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

super, miluju jídla z mletého masa :yes:

Krakonoš: děkuji;-). Bránice je skvělá věc;-)

Krakonoš 11. 2. 2016 08:31
Hotové placky jsem zabalil do bránice a ugriloval doporučuji je to výborné :-)):-)):-)):yes:

Marketa: Já děkuji za vyzkoušení :-)

Vyzkoušeno, uvaříno , akorát jsem si to krapet víc osolila . . Ale hořčice to spravila, recept super, děkuju :-)

Jani, pochopila jsem dobře, že ta směs je řidší a lžící se dělají placičky rovnou na rozpálený olej? Moc se mi ta dobrota líbí a ráda vyzkouším. . . :-K:yes:+

jarka skrobakova: Díky moc!! Už dlouho jsem je taky nedělala;-)

:-p:yes::yes: dnes jsme měli k obědu šlehané bifteky. Je to ukrutánské dobrotisko Jani. Dovolila jsem si poslat foto. Posílám bodík a dík za skvělý recept :yes::yes::-K +40

Tak dneska jsem udělala tento pokrm na večeři a bylo to opravdu báječné! Ještě teď funím :-D

Terka0001: děkuji;-)

Výborné, skvělý recept :yes: , bodík připsán :-D

Tématické fráze:
slehane bifteky, bifteky, šlehaný biftek, biftek recept, šleháne biftecky, biftek z mletého masa, recept na bifteky, bifteky z mletého masa, recepr na bivteky, mletý biftek, biftek, kolik soli na kilo mletého masa, šlehané biftek, bifteky z mletého masa s nastrouhanou bramborou, kolik soli na kilo masa, šlehané biftek recept, chvilka pro tebe recepty, slehane karbanatky, vepřovy biftek, jak dlouho smažit biftek

Suroviny:
maso mleté, brambory, vejce, sůl, pepř mletý, česnek, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu