Šlehané biftečky z mletého masa

Fokuska Kuchařka: Fokuska

Mleté maso 5 názorů

Suroviny

300 g mletého masa
2 syrové brambory
2 žloutky
sůl
pepř
majoránka
česnek
4 bílky
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme a okořeníme dle chuti.

  2. Brambory /syrové/ oloupeme, jemně postrouháme, vymačkáme z nich vodu a společně se žloutky vmícháme do masa.

  3. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  4. Na pánvi rozehřejeme tuk, lžící nabíráme masovou hmotu a klademe do rozpáleného tuku. V tuku je lžící trošku zploštíme a z obou stran dozlatova osmažíme.

    Podáváme s bramborem nebo třeba jen s hořčicí, cibulí a chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Šlehané biftečky z mletého masa

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk

    To neni spatna kombinace urcite to za zkousku stoji, proto jeden bod.

    Odpovědět

  • annveros annveros

    Vypadá to dobře. Určitě vyzkouším:-p;-):-K

    Odpovědět

  • Oksika Oksika

  • zizala zizala

    Syrové brambory jsem ještě nepřidávala, někdy zkusím

    Odpovědět

  • terunka terunka(neregistrovaná)

    Mňam.
    Vypadá to pěkně, ale bude to tučné a plné oleje.
    Lepší je nechat biftečky okapat po usmažení na papírovém ubrousku nebo upéct v troubě :yes::yes:
    Ale s kečupkem je to šmakiáda:)
    Za studena mezi chlebík a hurá na výlet:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: mleté bifteky pečené v troubě slehana sekaná s mleteho masa sekane biftečky mletý biftek bifteky z mletého masa ruské biftečky hovězí bifteky z mletého masa šlehané biftečky mleté dančí maso mleté maso recepty jelení mleté maso mleté maso šlehačka syrovy brambor do mleteho masa sekané hovězí biftečky šlehané masové kuličky jelení mleté maso recepty hovězí biftek z mletého masa mletý hovězí biftek hovězí mleté bifteky pečené biftečky

Zapomněl/a jsem heslo