Šlehané biftečky z mletého masa

Fokuska Kuchařka: Fokuska

Mleté maso 5 názorů

Suroviny

300 g mletého masa
2 syrové brambory
2 žloutky
sůl
pepř
majoránka
česnek
4 bílky
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme a okořeníme dle chuti.

  2. Brambory /syrové/ oloupeme, jemně postrouháme, vymačkáme z nich vodu a společně se žloutky vmícháme do masa.

  3. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  4. Na pánvi rozehřejeme tuk, lžící nabíráme masovou hmotu a klademe do rozpáleného tuku. V tuku je lžící trošku zploštíme a z obou stran dozlatova osmažíme.

    Podáváme s bramborem nebo třeba jen s hořčicí, cibulí a chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehané biftečky z mletého masa

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk

    To neni spatna kombinace urcite to za zkousku stoji, proto jeden bod.

    Odpovědět

  • annveros annveros

    Vypadá to dobře. Určitě vyzkouším:-p;-):-K

    Odpovědět

  • Oksika Oksika

  • zizala zizala

    Syrové brambory jsem ještě nepřidávala, někdy zkusím

    Odpovědět

  • terunka terunka(neregistrovaná)

    Mňam.
    Vypadá to pěkně, ale bude to tučné a plné oleje.
    Lepší je nechat biftečky okapat po usmažení na papírovém ubrousku nebo upéct v troubě :yes::yes:
    Ale s kečupkem je to šmakiáda:)
    Za studena mezi chlebík a hurá na výlet:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: mleté bifteky pečené v troubě slehana sekaná s mleteho masa sekane biftečky mletý biftek bifteky z mletého masa ruské biftečky šlehané biftečky hovězí bifteky z mletého masa mleté dančí maso mleté maso recepty jelení mleté maso mleté maso šlehačka syrovy brambor do mleteho masa sekané hovězí biftečky bifteky z jeleního masa šlehané masové kuličky jelení mleté maso recepty hovězí biftek z mletého masa mletý hovězí biftek hovězí mleté bifteky

Zapomněl/a jsem heslo