Babiččiny mleté bifteky

Hovězí maso Doba přípravy: asi 45 minut 7 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: asi 45 minut 7 názorů

Suroviny 12 kusů (záleží na velikosti)

500 g mletého hovězího masa
3 brambory
2 malé cibule
2 lžíce hořčice
drcený kmín
sůl
6 lžic oleje
1 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nastrouháme (nahrubo). Brambory oloupeme, omyjeme a také nastrouháme.

  2. Syrové mleté maso promícháme s nastrouhanými brambory a cibulí, osolíme a okořeníme. Směs důkladně promícháme a naděláme z ní bifteky, které po obou stranách opečeme v rozpáleném oleji.

  3. Opečené bifteky vložíme asi na 15 minut do trouby předehřáté na 200°C, ihned ji vypneme a bifteky ve vyhřáté troubě necháme dojít.

  4. Podáváme s opečenými brambory nebo smaženými hranolky. Hořčici promícháme s vodou, prohřejeme a nalijeme na jednotlivé porce. Můžeme ozdobit snítkou zelené petrželky a prstýnky syrové cibule.

Poznámka od kuchařky

ZDROJ: kuchařka Recepty z hovězího masa

Vhodné pro bezlepkovou dietu.

Komentáře k receptu Babiččiny mleté bifteky

Tématické fráze: mleté hovězí maso babiččiny recepty mleté maso mleté biftečky biftek z mletého masa mleté hovězí mletý hovězí biftek bifteky z mletého masa mleté hovězí recepty hovězí mleté hovězí mleté maso hovězí mleté biftečky mleté hovězí bifteky mleté hovězí maso recepty bifteky z mletého hovězího masa biftek recept hovězí mletý biftek hovězí biftek z mletého masa biftecky z mleteho masa mlete hovezi recept hovězí mleté bifteky