Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém z pečeného květáku

Polévka, která vás zahřeje a přitom nezabere mnoho času. Pečený květák s česnekem dodá krému výraznou chuť, brambory se postarají o jemnou konzistenci a smetana vše krásně zjemní. Skvělá volba pro rychlý oběd i večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozdělíme na růžičky, brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme. Z palice česneku odkrojíme špičku. Krok 2: Všechno rozložíme na plech, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Krok 3: Upečenou zeleninu přendáme do mixéru, česnek vymáčkneme ze slupky a vše rozmixujeme dohladka. Krok 4: Krém přelijeme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a dochutíme solí a muškátovým oříškem. Vmícháme smetanu a necháme 5 minut probublat. Krok 5: Podáváme dozdobené opečeným květákem, nasekanou pažitkou a trochou smetany. Skvěle chutná s krutony nebo s opečeným chlebem se sýrem.

TIP: Jak na křupavé krutony

Zveřejněno 17. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém z pečeného květáku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6v1g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém z pečeného květáku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6v1g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vývar zeleninový, květák, brambory, cibule, česnek, smetana ke šlehání, olej olivový, ořech muškátový, pepř

Přidat fotografie receptu