Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička na česneku

Tajemstvím dokonale křehkého a šťavnatého masa je dobře ochucená marináda a dostatečná doba odležení masa. Krkovice marinovaná ve worcesteru a česneku se krásně rozpadá a její chuť je doslova perfektní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min Bez doby odležení masa

60 min (60 min příprava, Bez doby odležení masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou krkovici naklepeme a po okrajích nařízneme. Česnek oloupeme a nasekáme. Krok 2: V misce smícháme česnek, bylinky, worcester, trochu oleje, sůl a mletý pepř. Krok 3: Plátky masa obalíme připravenou směsí, zakryjeme a necháme v chladu nejlépe přes noc. Krok 4: V pánvi rozehřejeme malé množství oleje a plátky masa opečeme z obou stran. Krok 5: Poté maso vyjmeme, na pánev nalijeme malé množství vývaru a odvaříme připečenou šťávu. Krok 6: Nakonec krkovičku rozdělíme na talíře a přelijeme výpekem. Podáváme posypané nasekanou petrželkou a ozdobené snítkou bylinek.

TIP: Co se dá udělat z vepřové krkovičky?

Zveřejněno 16. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjY0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjY0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, omáčka worcesterová, sůl, pepř mletý, vývar masový, olej, petrželka, bazalka čerstvá, rozmarýn, tymián, koření oregáno

Přidat fotografie receptu