Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s kuřecím masem a rajčaty

Těstovinová jídla se těší veliké oblibě nejen pro svoji nenáročnost, ale také pro svoji sytost. Neváhejte a vyzkoušejte je připravit s rajčaty, kuřecím masem a na červeném víně. Z běžných surovin připravíte skvělý pokrm.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme. Krok 2: Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Krok 3: Vmícháme rajský protlak, česnek a oregano. Vše znovu krátce opečeme, podlijeme červeným vínem, malým množstvím vody a podusíme. Krok 4: Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny scedíme. Krok 5: Ke kuřecímu masu přidáme rajčata, tekutinu částečně vyrestujeme.  Krok 6: Pak vmícháme smetanu, uvařené těstoviny, zakryjeme pokličkou a necháme těstoviny vstřebat zbylou tekutinu. Krok 7: Podle potřeby pokrm přisolíme. 
Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou a snítkou bazalky.

TIP: Desatero na téma těstoviny

Zveřejněno 17. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s kuřecím masem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2X1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s kuřecím masem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2X1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, těstoviny, cibule, protlak rajčatový, česnek, rajče, víno červené, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, koření oregáno, bazalka čerstvá, petrželka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu