Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí ragú

K podzimním a zimním měsícům patří také maso ze zvěřiny. Kančí maso má výraznou chuť a nejvíce mu sluší pomalé dušení. Maso se tak bude krásně rozpadat a zůstane krásně šťavnaté. Dušené kančí ragú na červeném víně bude doslova požitkem pro vaše ústa.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 110 min

140 min (30 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Krok 2: V hrnci na rozpáleném sádle orestujeme pokrájenou kořenovou zeleninu do hněda. Krok 3: V půlce restování přidáme cibuli, protlak a koření. K zelenině vložíme maso a opečeme ho. Krok 4: Když se zatáhne, podlijeme ho 250 ml vína a přiklopíme pokličkou. Po chvilce maso odklopíme, promícháme a lehce osolíme. Přilijeme zbylé víno a dusíme do poloměkka. Krok 5: Pak dochutíme brusinkami, případně cukrem. Chvilku povaříme, dokud se omáčka nezredukuje. Poté stáhneme z ohně. Krok 6: Hotové kančí ragú podáváme s knedlíky.

TIP: Knedlíky - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 23. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kančí ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wEmR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kančí ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wEmR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec kančí, sůl, sádlo, zelenina kořenová, cibule, protlak rajčatový, koření divoké, víno červené suché, brusinky, cukr

Přidat fotografie receptu