Kančí ragú
K podzimním a zimním měsícům patří také maso ze zvěřiny. Kančí maso má výraznou chuť a nejvíce mu sluší pomalé dušení. Maso se tak bude krásně rozpadat a zůstane krásně šťavnaté. Dušené kančí ragú na červeném víně bude doslova požitkem pro vaše ústa.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme.
Krok 2: V hrnci na rozpáleném sádle orestujeme pokrájenou kořenovou zeleninu do hněda.
Krok 3: V půlce restování přidáme cibuli, protlak a koření. K zelenině vložíme maso a opečeme ho.
Krok 4: Když se zatáhne, podlijeme ho 250 ml vína a přiklopíme pokličkou. Po chvilce maso odklopíme, promícháme a lehce osolíme. Přilijeme zbylé víno a dusíme do poloměkka.
Krok 5: Pak dochutíme brusinkami, případně cukrem. Chvilku povaříme, dokud se omáčka nezredukuje. Poté stáhneme z ohně.
Krok 6: Hotové kančí ragú podáváme s knedlíky.
Zveřejněno 23. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wEmR
Moje poznámka
Kančí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wEmR
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 40 minutami
Likérové kávy
Přidáno před 5 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 16 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 1 minutou
Květáková polévka
tomstny před 27 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 35 minutami
Nejlepší langoše
LUCAH před 2 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 2 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 2 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 4 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 4 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 4 hodinami
Suroviny:
plec kančí,
sůl,
sádlo,
zelenina kořenová,
cibule,
protlak rajčatový,
koření divoké,
víno červené suché,
brusinky,
cukr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.