Kuřecí Tandori Masala na cibuli s kapií

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minut 15 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minut 15 názorů

Suroviny 4 porce

800 g kuřecího masa - prsa
2 velké cibule
kuřecí vývar
2 lžíce koření Tandori Masala
1 velká čerstvá paprika – kapie
olej
máslo
bílý pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso z prsou nakrájíme na menší nugety. Cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. Do mísy si dáme 2 lžíce oleje a do něj dáme rozpustit a provonět dvě lžíce koření Tandori Masala.

  2. Jakmile se koření rozpustí v oleji tak do něj přidáme nakrájené kuřecí maso, cibuli, na jemno nakrájenou kapii. Vše osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme uležet do následujícího dne.

  3. Rozpálíme pánev Wok s trochou oleje a vložíme naloženou směs masa, cibule a kapie. Zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a jakmile je maso zatažené tak přilijeme cca půl litru kuřecího vývaru. Necháme chvilku provařit.

  4. Z dvou lžic hladké mouky a másla si vytvoříme tepelně neupravenou máslovou jíšku ve formě dvou kuliček. Jakmile je směs provařena, přidáme kuličky máslové jíšky a necháme pomalu rozpustit a tím i zahustit.

  5. Provaříme při mírném varu cca 10 minut a máme hotovo. Příloha pečené brambory, rýže.

Poznámka od kuchařky

... jak řekl syn, no tak tohle koření už nebylo ani nepamatuji :)

Komentáře k receptu Kuřecí Tandori Masala na cibuli s kapií

Tématické fráze: tandori kuře tandori kuřecí tandoori masala kuře tandoori masala tandoori masala recept kureci tandori kureci masala kuře masala recept kuře tandoori masala kuře tandoori masala recepty kuře tandoori masala recept kuře tandori recept kuřecí prsa s kapii tandoori masala kuřecí prsa tandori kuřecí prsa tandoori masala kuře tandory tandori koření kuřecí směs s kapií tandori recept