Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou

Treska je lahodné a křehké maso, které využijete k přípravě chutných a snadných filet v medovo-hořčičné omáčce. Smetanovou omáčku stačí dochutit čerstvým koprem a podávat s opečenými bramborami a zeleninou.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rybu vyndáme z lednice nejméně 30 minut před smažením. Krok 2: Smícháme med, hořčici a worcester. Krok 3: Rybu rozkrájíme na porce. Osolíme a posypeme malým množstvím koření Adžika. Maso opečeme na rozehřátém oleji, 5 minut z každé strany a vyndáme z pánve. Krok 4: Výpek zalijeme 200 ml vody, přidáme medovou směs a prohřejeme. Přidáme smetanu a necháme 2 minuty přejít varem. Nakonec přidáme nasekaný kopr, necháme rozpustit máslo a již nevaříme. Krok 5: Podáváme s opečenými bramborami a zeleninou.

Zveřejněno 26. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXQX

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXQX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z tresky, koření adžika, olej, sůl, olej, smetana ke šlehání, hořčice dijonská, med, omáčka worcesterová, kopr čerstvý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu