Žampionový krém
Talíř lahodné krémové polévky ze žampionů a sušených hub přijde vhod v sychravých podzimních dnech. Stačí orestovat cibuli s česnekem, přidat houby, zalít vývarem, povařit a nakonec zjemnit smetanou. Výsledkem je jemný, voňavý krém plný podzimní chuti.
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby zalijeme 200 ml horké vody a dáme stranou.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: V hrnci na rozehřátém másle orestujeme cibuli dosklovita. Pak přidáme česnek a restujeme jej, dokud se nerozvoní.
Krok 4: Do hrnce přidáme žampiony. Restujeme, dokud se nevyvaří voda, kterou žampiony pustily.
Krok 5: Vše podlijeme vínem. Až se víno vyvaří, přidáme do hrnce sušené houby i s vodou, ve které byly namočené. Dále přilijeme vývar, přidáme polévkové koření, osolíme a opepříme.
Krok 6: Polévku přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném plameni 20 minut.
Krok 7: Hotovou polévku rozmixujeme dohladka a poté do ní vmícháme smetanu. Promícháme a dle chuti ji osolíme nebo opepříme.
Zveřejněno 6. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionový krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY6JQ
Moje poznámka
Žampionový krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY6JQ
Nejnovější recepty
Žampionový krém
Přidáno před 13 minutami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 2 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Růžová bábovka
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí krk pečený na česneku
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka
magdalenka před 35 sekundami
Falešná treska
magdalenka před 52 sekundami
Bedly v celestýnském těstíčku
magdalenka před 1 minutou
Maminčiny koblihy
magdalenka před 1 minutou
Americké okurky
magdalenka před 1 minutou
Kuřecí játra v marinádě
magdalenka před 1 minutou
Grenadýr
magdalenka před 2 minutami
Fazolová polévka se zeleninou a strouháním
magdalenka před 2 minutami
Sešlápnuté brambory
magdalenka před 2 minutami
Pečený květák s pečenými bramborami
magdalenka před 2 minutami
Suroviny:
česnek,
cibule,
žampióny,
vývar masový,
smetana,
máslo,
houby sušené,
víno bílé,
koření polévkové,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)