Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Placičky z kysaného zelí

Smažené zelné placičky se slaninou jsou skvělým způsobem, jak využít kysané zelí v teplé kuchyni. Na povrchu křupavé, uvnitř jemné a voňavé po kmínu, chutnají výborně samotné, nebo s bramborem či dipem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Kysané zelí propláchneme pod studenou vodou, vymačkáme a překrájíme. Krok 2: Do misky vložíme kysané zelí. Přidáme vejce, hladkou mouku a slaninu. Dochutíme solí, kmínem a mletým pepřem. Těsto by mělo mít konzistenci bramborákového těsta. Pokud je moc řídké, přidáme hladkou mouku. Krok 3: Těsto nabíráme lžící a klademe do pánve s rozpáleným olejem. Tvoříme malé placičky, které z obou stran smažíme dozlatova. Krok 4: Usmažené placičky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

TIP: Kysané zelí - přehled receptů

Zveřejněno 10. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Placičky z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYLBy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Placičky z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYLBy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slanina anglická, zelí kysané, vejce, mouka hladká, sůl, kmín mletý, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu