Kuřecí játra na portském víně a kachním výpeku

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Pokrmy z vnitřností 0 názorů

Suroviny

500 g drůbežích jater
2 PL kachního výpeku
1 červená cibule
2 stroužky česneku
100 ml portského vína
1 PL čerstvého tymiánu
1 PL petrželky
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev vložíme výpek z kachny.
    Pokrájenou cibuli na kachním výpeku orestujeme dozlatova. Přimícháme nadrobno pokrájený česnek.
    Játra opepříme a opečeme na druhé pánvi, kam přidáme i orestovanou cibuli s kachním výpekem a česnekem.

  2. Přilijeme portské víno, zamícháme a necháme odpařit všechen alkohol. Dochutíme solí, pepřem nasekaným tymiánem a petrželkou.

  3. Podáváme se salátem nebo s rýží.

Poznámka

Od včerejší pečené kachny mi zbylo trochu výpeku a tak jsem ho použila na kuřecí játra. Jinak játra restujeme na másle + slanině apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí játra na portském víně a kachním výpeku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: drůbeží játra na portském víně kuřecí jatra s portským vínem králičí játra recepty portské kuřecí játra recepty játra pečená na víně recept z portského vína recept kureci jatra na vine drůbeží játra na portském víno kureci vypek recept na králičí játra portskem recept jatra na porstkem vine jatra na portskym vine

Zapomněl/a jsem heslo