Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová paštika

Paštika nemusí být jen a pouze z masa. Připravit ji můžeme také z restovaných fazolí, které orestujeme s cibulí, tymiánem, vlašskými ořechy a červeným vínem. Paštika je bohatá na bílkoviny a příjemně vás překvapí svou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

xgajovak

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chlazení

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Fazole slijeme z nálevu, propláchneme a v sítku necháme okapat. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Loupané mandle a vlašské ořechy nasekáme. Krok 3: V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a česnek s lístečky tymiánu. Vložíme propláchnuté fazole a přelijeme vínem. Necháme dvě minuty podusit. Krok 4: Směs přendáme do nádoby vhodné na mixování, přidáme sůl, pepř a rozmixujeme. Krok 5: Hotovou paštiku dáme do lednice.

TIP: Fazole v naší kuchyni

Zveřejněno 18. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Fazolová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDA1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Fazolová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDA1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule červená, česnek, fazole červené sterilované, víno červené, olej olivový, máslo, sůl, pepř mletý, tymián čerstvý, mandle loupané, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu