Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový ptáček v rozletu

Poctivé domácí jídlo, které se nikdy neomrzí. Se španělským ptáčkem má společné použité suroviny, jen vzhledově se liší. Není totiž nutné plátky masa plnit okurkou, uzeninou a vejcem, ale stačí je vložit do šťávy a podávat s oblíbenou přílohou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a oloupeme. Krok 2: Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na proužky. Okurky a uzeninu nakrájíme na kolečka. Krok 3: Plátky masa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Krok 4: V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Krok 5: Maso vyjmeme a na výpek dáme cibuli a restujeme, přidáme slaninu, necháme rozvonět a zalijeme vodou. Krok 6: Vrátíme maso a dusíme doměkka asi 30–45 minut, dokud není maso měkké. Krok 7: Mezitím na másle opečeme okurky a uzeninu. Krok 8: Hotové maso vyjmeme, podle potřeby dolijeme vodu a šťávu zahustíme záklechtkou. Záklechtku připravíme smícháním mouky a studené vody, prošleháme metličkou, aby neobsahovala hrudky a za stálého míchání ji vlijeme do šťávy. Krok 9: Maso vrátíme, přidáme okurky s uzeninou a provaříme. Krok 10: Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Můžeme zjemnit smetanou (v případě, že jako přílohu zvolíme knedlíky). Podáváme-li maso s rýží, není třeba použít smetanu. Krok 11: Podáváme ozdobené vajíčkem.

TIP: 15 receptů na masové závitky

Zveřejněno 22. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřový ptáček v rozletu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68KNn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřový ptáček v rozletu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68KNn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta vepřová, uzenina, slanina, okurky sterilované, cibule, hořčice, vejce, máslo, sůl, pepř mletý, olej, voda, mouka hladká, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu