Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené knedlíčky s mangoldem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 455 kJ /
5 606 kcal
Bílkoviny186,39 g
Tuky300,48 g
Vláknina35,50 g
Cholesterol 2,45 g
Sodík 5,72 g
Sůl13,83 g
Sacharidy521,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky nastrúhame na strúhadle s najmenšími slzičkami (nie na strúhadle na placky) a s múkou, vajciami a soľou vypracujeme cesto. Vytvarujeme knedlíčky s priemerom asi 4 cm a vo vriacej osolenej vode ich varíme 10 minút. Scedíme. Krok 2: Do vymasteného pekáča natrháme umytý mangoldu tak, aby pokryli celý pekáč a uložíme guľky tesne k sebe. Krok 3: Smotanu rozmiešame s vajíčkami, osolíme, okoreníme a polejeme guľky. Posypeme na malé kocôčky narezanou slaninou. Pečieme v rúre pri strednej teplote 30 minút. Potom posypeme strúhaným syrom a ešte 10 minút zapečieme. Podávame s hlávkovým šalátom.

Zveřejněno 20. 10. 2009

Poznámka autorky tejaja

Vodu, v ktorej sa varili knedlíčky nevylejeme, ale pridáme do nej narezanú mrkvu, mangold alebo zeleninu podľa chuti, na kocky narezané zemiaky a uvaríme do mäkka. Dosolíme a pridáme prelisovaný cesnak.

Namiesto mangoldu môžeme použiť špenát alebo hlávkový šalát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené knedlíčky s mangoldem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L794

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené knedlíčky s mangoldem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L794

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mangold miluju, pěstuju si ho na zahrádce, jenže už není :-(Zkusím listový špenát, to je hodně podobné;-):-8

Coco, díky za tip. Až se uzdravíme, dojedu se tam podívat. Manžel sice pracuje v centru, ale toho tam posílat nebudu, bůhví, co by donesl...:-D

Mangold se většinou prodává na venkovních trzích. Pro Pražany bych doporučila Havelské tržiště (občas tam bývá) anebo Country life v Melantrichově ulici (pod Havelákem) - zrovna včera ho tam měli celou bednu ;-)

Takové klasické kombinace chutí jsou prostě nejlepší. :yes: Terezko, máš moc pěkné fotky a ty knedlíčky - jeden jako druhý :-O;-)
Mangold znám, babička ho pěstovávala na zahrádce, ale ani nevím, jestli se prodává. Je moc dobrý, asi se po něm budu muset poohlédnout.

Já mangold viděla,ale nikdy jsem s ním nevařila,nevím ani jak chutná.Ale též mi recept zaujal.:-)

Když já neznám mangold:-8:-8, tedy znám ho z knížek, ale na vlastní oči jsem ho ještě neviděla. Recept nevypadá marně, ale asi bych dala místo mangoldu ten špenát nebo kapustu (kterou jedla poprvé až díky TOPkám;-) ).;-)

Tématické fráze:
mangold recepty, recepty z mangoldu, mangold recept, mangold salát, co je mangold, jídla z mangoldu, recepty na mangold, lívance s mangoldem, co je to mangoldu, co je to mangold, pizza s mangoldem, zapečené brambory s mangoldem, salát s mangoldem, recepty mangold, cepty z mangoldem, placky z mangoldu, recept s mangoliem, salát z mangoldu, salát mangold, mangold obchod

Suroviny:
brambory, vejce, sůl, mouka polohrubá, smetana sladká, vejce, pepř, sůl, květ muškátový, slanina uzená, sýr tvrdý, mangold

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu