Mangold se ztraceným vejcem

Bezmasá jídla Doba přípravy: 20 minut 10 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 20 minut 10 názorů

Suroviny 3-4 porce

500 g čerstvého mladého mangoldu
1 ks větší cibule
3 stroužky česneku (CZ)
1/4 l smetany na šlehání (30%)
50 g másla
sůl
pepř
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Mangold zbavíme stonků a pořádně propereme a zbavíme případných nečistot.

  2. Cibuli nakrájíme najemno.

  3. Do pánve Wok dáme rozpustit máslo, do kterého přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Lehce necháme zesklovatět a přidáme opraný a středně nasekaný mangold.

  4. Promícháme a lehce podlijeme asi jedním deci vody. Jakmile se voda vyvaří, vlijeme do mangoldu smetanu a necháme provařit.

  5. Mezitím si připravíme do menšího hrnce vodu, kterou uvedeme do varu a přidáme ocet. Vejce rozklepneme a opatrně spustíme těsně nad hladinou do mírně vroucí vody.

  6. Jakmile se bílek uvaří, opatrně “ ztracené vejce“ vyjmeme a podáváme na mangoldu – nezapomeneme žloutek rozkrojit, aby lehce vytekl a dokonale tak splnil svoji estetickou funkci. Podáváme s vařeným bramborem

Komentáře k receptu Mangold se ztraceným vejcem

  • rebeka rebeka

    Colombo65:ne fakt..jsi dobrý:yes::yes: já, když něco nejím..né teda, že by toho bylo mnoho:-8:-D:-D, nedovedla bych to uvařit;-)
    a vůbec:-! mangold je na záhonku, tak to asi prubnu..co o tom jenom mluvit:-8:-?:-D:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    rebeka:
    ... naštěstí se to týká jen špenátu a teď i mangoldu;-)Jinak s tím nemám problém, pro rodinu byl položil život:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Colombo65::-D:-D tak to s mou pamětí není až tak špatné, cooo:-?:-D:-D;-)
    tak to jsi borec:yes::yes: já bych to nedala..vařit něco, co nemohu vložit do svých útrob..to klobouk dolů;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    rebeka:
    ... správně, však já ho nejedl jen uvařil - to byla dobrota pro rodinu a ochutnávače dělal syn;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Colombo65: proč jsem si myslela, že ty špenát ( mangold ) nerad:-?;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Eliza:
    Mangold jsem koupil na trhu a cena byla 40,-Kč/kg. Ztracená vejce mají své kouzlo, ale co se jich nepovede než to člověk vychytá. :-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Sakra Otto, co mi to děláš...:-8 Mangold pěstovala moje babi na svém záhonku, ale co ochrnula a pak umřela, tak jsem ho nejedla...to už bude desetiletí... Ani nevím, kde ho koupit, když bych si ho tak dala...přeptám se na trhu, třeba mi vyjdou vstříc.
    Mimochodem, tvoje nalezená "ztracená" vajíčka vypadají dokonale, asi si je připravím, byť jen k obyčejnému špenátu.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Mangold připravuji často také jako špenát, takže vím, že je to dobrota:-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ...a stonky nevyhodíme, ale použijeme.;-):-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Musím dát :yes:, protože jednoduché jídlo a přitom je to :-p

    Odpovědět

Tématické fráze: mangold recepty mangold recept co uvařit z mangoldu recepty z mangoldu jak vařit mangold příprava mangoldu kde koupit mangold jidlo z mangoldu mangold recept na mangold jak uvarit mangold recepty mangold recept mangold co je mangold koupit mangold mangold foto mangold v těstíčku mangold kde koupit mangold smetana mangold s vajickem