Domácí Baileys
Domácí Baileys je lahodný krémový likér, který k vánočním svátkům prostě patří a snadno jej připravíte z běžných surovin. Sladké kondenzované mléko, rum a jemný mandlový pudink vytvoří dokonale hladký nápoj, ideální k svátečnímu mlsání i jako jedlý dárek.
Postup přípravy
Krok 1: Neotevřené plechovky mléka vložíme do kastrolu s vodou tak‚ aby byly potopené, a vaříme je na mírném plameni asi 2 hodiny.
Krok 2: Plechovky opatrně vyjmeme a necháme vychladnout.
Krok 3: Pudink uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření jej necháme vychladnout.
Krok 4: Obsah plechovek dáme do mixéru‚ přidáme pudink a šleháme. Postupně přiléváme rum.
Krok 5: Hotový likér naplníme do prázdných čistých lahví a dáme jej na chladné místo rozležet. Čím déle‚ tím lépe.
Krok 6: Likér podáváme vychlazený, nejlépe s kostkou ledu.
Zveřejněno 7. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí Baileys
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2XLA
Moje poznámka
Domácí Baileys
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2XLA
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 13 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 16 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 31 minutami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 52 minutami
Halibut v bylinkách
brtna před 54 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 2 hodinami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 2 hodinami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 11 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 16 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 16 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 16 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
mléko kondenzované,
rum,
pudinkový prášek,
mléko,
cukr krupice
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.