Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí Baileys

Domácí Baileys je lahodný krémový likér, který k vánočním svátkům prostě patří a snadno jej připravíte z běžných surovin. Sladké kondenzované mléko, rum a jemný mandlový pudink vytvoří dokonale hladký nápoj, ideální k svátečnímu mlsání i jako jedlý dárek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 130 min bez doby chladnutí ingrediencí

155 min (25 min příprava + 130 min tepelná úprava, bez doby chladnutí ingrediencí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Neotevřené plechovky mléka vložíme do kastrolu s vodou tak‚ aby byly potopené, a vaříme je na mírném plameni asi 2 hodiny. Krok 2: Plechovky opatrně vyjmeme a necháme vychladnout. Krok 3: Pudink uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření jej necháme vychladnout. Krok 4: Obsah plechovek dáme do mixéru‚ přidáme pudink a šleháme. Postupně přiléváme rum.  Krok 5: Hotový likér naplníme do prázdných čistých lahví a dáme jej na chladné místo rozležet. Čím déle‚ tím lépe. Krok 6: Likér podáváme vychlazený, nejlépe s kostkou ledu.

TIP: Vaječný likér podle Sandtnerky

Zveřejněno 7. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí Baileys

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2XLA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí Baileys

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2XLA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko kondenzované, rum, pudinkový prášek, mléko, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu