Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkový chlebíček Margot

Zbylé bílky po pečení můžeme využít do vláčného chlebíčku, který má lehký kokosový nádech díky čokoládě Margot. Lahodný moučník, ozdobený čokoládovou polevou, zpříjemní posezení s návštěvou u dobré kávy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě a necháme vychladnout. Hrubou mouku promícháme s kypřicím práškem. Krok 3: Čokoládu Margot nastrouháme nahrubo. Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu. Krok 4: Do sněhu opatrně vmícháme moučkový cukr, hrubou moukou promíchanou s práškem do pečiva, vychladlé máslo a čokoládu Margot. Krok 5: Vše dobře promícháme a těsto stěrkou navrstvíme do připravené formy. Krok 6: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zhruba 45 minut. Upečený chlebíček necháme vychladnout. Krok 7: Chlebíček vyklopíme z formy a vršek polijeme tmavou čokoládovou polevou.

TIP: Jak připravit čokoládovou polevu?

Zveřejněno 12. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílkový chlebíček Margot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n56Ep

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílkový chlebíček Margot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n56Ep

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bílek, sůl, cukr moučkový, mouka hrubá, kypřící prášek do pečiva, máslo, čokoláda margot, tuk, mouka hrubá, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu