Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vlašský salát

Vlašský salát patří mezi stálice české kuchyně a díky své všestrannosti se hodí téměř ke každé příležitosti. Skvěle poslouží jako chuťově vydatná příloha k hlavnímu jídlu nebo jako pomazánka na chlebíčky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chladnutí brambor a odležení v lednici

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor a odležení v lednici)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory dobře omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout a poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Ze sterilovaného hrášku slijeme nálev. Hrášek necháme na sítku okapat. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme na nudličky. Krok 4: Vše vložíme do mísy, přidáme majonézu a promícháme. Salát dle chuti osolíme a opepříme. Krok 5: Mísu s hotovým salátem zakryjeme potravinářskou fólií, vložíme do lednice a necháme vychladit.

TIP: Chlebíčky na mnoho způsobů

Zveřejněno 14. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vlašský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEZ1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vlašský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEZ1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, cibule, okurky sterilované, šunka, hrášek sterilovaný, majonéza, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu