Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou

Tyhle lívanečky jsou díky mrkvi krásně vláčné. Část mouky je nahrazena mletými ořechy, které dávají těstu výraznější chuť. Přelité borůvkovou omáčkou chutnají skvěle k snídani i jako dezert po nedělním obědě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, cukrem, solamylem, citronovou kůrou, ořechy a skořicí. Krok 2: Mrkev oloupeme, umyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do mísy s moukou. Krok 3: Ve vlažném mléce rozmícháme žloutky a droždí. Vlijeme do mísy a vypracujeme těsto. Necháme ho půl hodiny odpočinout přikryté utěrkou. Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej a postupně na něm usmažíme lívanečky. Krok 5: Borůvky dáme do malého kastrůlku a svaříme je s cukrem. Přilijeme smetanu a krátce prohřejeme. Krok 6: Hotové lívanečky na talíři přelijeme omáčkou.

TIP: 15 receptů na oblíbené dětské snídaně

Zveřejněno 27. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJRl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJRl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, žloutek, solamyl, droždí sušené, cukr krupice, mléko, mouka polohrubá, ořechy mleté, kůra citronová, sůl, skořice mletá, olej, borůvky, cukr, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu