Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí tatarák

Hovězí tatarák je klasika české kuchyně, která stojí na kvalitním mase a správném dochucení. Jemně naškrábaná svíčková v kombinaci se žloutky, kořením a topinkami s česnekem patří k nejoblíbenějším hospodským specialitám.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí svíčkovou naškrábeme nožem nebo pomocí mlýnku semeleme najemno. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky a přidáme do mísy s masem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Krok 3: Žloutky přidáme k masu společně s kečupem, hořčicí a dochutíme drceným kmínem, mletou paprikou, worcesterem, tabascem, solí a pepřem. Vše promícháme. Krok 4: Chléb nakrájíme na plátky a usmažíme dozlatova na pánvi s olejem nebo sádlem. Krok 5: Tatarák podáváme s topinkami a stroužky česneku na pomazání topinek.

TIP: Tatarák bez masa - rady, tipy a inspirace

Zveřejněno 27. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hovězí tatarák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY6Yr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hovězí tatarák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY6Yr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
svíčková hovězí, cibule, žloutek, kečup sladký, hořčice plnotučná, kmín drcený, paprika sušená sladká, omáčka worcesterová, tabasco, sůl, pepř mletý, chléb, česnek, olej

Přidat fotografie receptu