Tatarák z roštěnce

Dominik22 Kuchař: Dominik22

Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

200 g hovězího vyzrálého roštěnce
1 lžička kaparů
3 filety ančoviček
30 g parmezánu
2 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme nebo naškrábeme najemno.

  2. Kapary a ančovičky nakrájíme najemno, parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Vše přidáme k masu, dále přidáme dijonskou hořčici, olivový olej, špetku soli a pepře vše dobře promícháme a dáme na hodinu odležet do lednice. Podáváme s toastem, topinkou nebo jiným pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Tatarák z roštěnce

  • Eja57 Eja57

    Je to moc dobré - ančovičky, kapary a parmezán dochutí dostatečně, ale nepřerazí chuť masa. Autor promine, focení jídla není moje silná stránka, ale aspoň má recept fotečku.
    Ale hlavně - je to opravdu moc dobré:yes:

    Odpovědět

  • Dominik22 Dominik22(autor receptu)

    casino: No nebudu se to s vámi hádat, ne neměl jsem namysli to co tady zveřejňujete. V piemontském tataráku se parmezán promíchává s masem. Já jsem tento recept poprvé jedl od šéfkuchaře Davida Šaška a, byli jsme u něj na školení. Nechci Vás nějak urazit, ale opravdu se tu nebudu hádat s nějakým internetovým kuchařem, který si myslí že zná všechny recepty světa a když si myslí, že se to tak nedělá, tak se to tak prostě nedělá, ale to se pletete.;-) Akorát já si do toho tataráku přidávám ještě dijonskou hořčici, protože mám rád její chuť a do tohoto receptu se mi hodí.

    Odpovědět

  • casino casino

    Dominik22: "...do tataráku":-?
    Že by zrovínka Taliáni podobným způsobem kazili (kulantně řečeno!!!) chuť masa:-?
    No, pokud jste měl na mysli toto https://translate.google.com/translate?hl=cs&sl=it...
    pak si přečtěte co píší v poslední větě:

    Syrové maso s parmazánem
    "V tomto případě je maso pokryto parmazánem..." :-K

    Odpovědět

  • Dominik22 Dominik22(autor receptu)

    casino: Ančovičky nepřehluší tolik chuť masa a ano parmezán do tataráku. Tenhle tatarák je na způsob Piemotského tataráku z Itálie. On totiž pro vaše udivení neexistuje jen jeden recept na tatarák.;-) A druhu tataráku je několik například: Belgický, Asijský atd.

    Odpovědět

  • casino casino

    Dominik22:
    :-K hehehe :-D a ty ančovičky jsou tam na okrasu, či na čo, he?;-)
    ...a parmazán do tataráku:-? Hmmm..., proti gustě žádný dišputát... :-8
    A na odleželost masa mám svůj, patrně menšinový, názor:-)
    Traduje se, že ty různé "voňavky" se začaly v dobách reálsocialismu přidávat kvůli nevalné qalitě masa 8-(
    Eja57:
    V mrazáku mám furt pár vakuových dvacetidekových balení; patrně z kýty, ale čertví, že :-8

    Odpovědět

  • Dominik22 Dominik22(autor receptu)

    Eja57: Já mám právě na tataráku rád, když je cítit chuť masa., nemám rád, když je to maso přehlušené třeba kečupem, worchestrovkou apod.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: Vajíčko tam není?

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Hned bych si dala:yes: Očekávám spíš negativní reakce, protože je zažitý trochu jiný "tatarák". Ale opravdu dobré maso toho moc nepotřebuje....( Asi nejlepší co jsem kdysi jedla - jen maso, sůl, pepř, olivový olej a HODNĚ nasekané petrželky..)

    Odpovědět

Tématické fráze: tatarak z rozšteny

Zapomněl/a jsem heslo