Yukhoe (jihokorejský tatarák)

Tantal Kuchař: Tantal

2 porce Hovězí maso 11 názorů

Suroviny

250 g hovězí svíčkové (může být i jiný kus kvalitního hovězího)
3 stroužky česneku
menší kousek zázvoru
2 lžičky sojové omáčka light
2 lžičky medu
2 lžičky sezamového oleje
2 lžičky pálivé chilli omáčky
1 nashi
2 žloutky (měly by být křepelčí, já používám normálně slepičí)
salátová okurka
sezamová semínka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na velmi tenké nudličky.

  2. Česnek a zázvor oloupeme a společně utřeme.

  3. Všechny suroviny přidáme k masu (sojovou omáčku, chilli omáčku, med, sezamový olej a utřený česnek se zázvorem). Důkladně promícháme s masem.

  4. Nashi a salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme na servírovací talíř.

  5. Tatarák dáme na servírovací talíř k salátové okurce nashi, na tatarák dáme do středu žloutek a posypeme sezamem.

Poznámka

Nashi je japonská hruška.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Yukhoe (jihokorejský tatarák)

  • Tantal Tantal(autor receptu)

    casino: Asi takhle já jsem tam jedl i s opraženými semínky i neopraženými, s černým sezamem atd., nejvíce mi zachutnalo s těmi neopraženými, ale pokud chcete, určitě se opražit můžou, to už je na chuti člověka. :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "sezamová semínka"
    Asi pražená, nebo se pletu? :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Tantal: Myslím, že jsem viděla pár japonských pořadů o vaření a úprava jídel je opravdu na nejvyšší úrovni. A bylo dost zarážející, že tyto praktiky jsou schopni uplatňovat i u domácího jídla. To mě dost překvapilo. Dokonalost sama. Přitom ty jejich kuchyně doma, mají velikost o něco větší než pánský kapesník!:-D:-D:-D
    O Asii , co se týče kuchyně, toho vím minimum, ale jedna věc mě opravdu překvapila, co všechno dokáží udělat z vepřového ucha , to smažené a vařené ucho co dávají dětem , jako křupky k televizi, to mě docela položilo.:-D Nevím , nepamatuji se ,možná to bylo Thajsko, nebo tak někde!:-D

    Odpovědět

  • Tantal Tantal(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: No můžete tam někdy vyrazit a zkusit udělat v Korei topinkovou revoluci :-D:-D A to že s ní vše bych tak úplně neřekl, pár let jsem žil v Japonsku tam jsou dost vybíravý a do nedávné doby jsem žil v ve Vietnamu tam je pravda, že si moc nedělají hlavu s tím co snědí :-D:-D Takže opravdu záleží na tom kde v Asii jste.:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Tantal: Jak známo, snědí všechno , co nesežere je. Možná by byly topinky s česnekem, v Korei novým hitem! :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Tantal Tantal(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: Celkové v Asii se pečivo moc nepoužívá u nich se ten tatarák jí jen s kachní potravou jak tady píšete. :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Možná špatně vidím, ale co je příloha? Nebo se to maso baští jen tak, s tou hromadou zelené kachní potravy ?:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Tantal: :yes: děkuji, to už se mi líbí víc, jen co potkám vhodné maso tak vyzkouším :-K nestálo by za úvahu to připsat k receptu?

    Odpovědět

  • Tantal Tantal(autor receptu)

    Eja57: Právě v Asii vejce nevmíchávají do masa, buď žloutek dají do mističky a maso si v tom namáčí nebo ho dají na tatarák a žloutek hůlkami jakoby rozmíchají, aby se jim žloutek roztekl po mase.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Souhlasím s Janou:yes: Mám ráda tataráky "jiné" tj. bez kečupu a hořčice...
    Ale otázečka, spíše technická :-) ...krásná prezentace ... tak jsem si představila, že vmíchávám žloutek do masa ...a do toho se mi tam motají ty nudličky nashi a okurky do jednoho velkého "knedlíku" ze kterého koukají ty nudličky....je to tak myšleno? Mi by to nějak svádělo udělat věnec a doprostřed s malým odstupem maso, aby bylo dost místa na vmíchání vajíčka, a nudličky si dávat až k jednotlivým soustům...Já mám obecně problém krásně naservírované jídlo "zničit" esteticky při jídle:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: tatarák jiný než masový tatarák hovězí med sezamový olej sojová omáčka

Zapomněl/a jsem heslo