Klobásovo-šunková omeleta

Předkrmy Doba přípravy: 30 minut 10 názorů

Předkrmy Doba přípravy: 30 minut 10 názorů

Suroviny 3 porce

2 klobásy
10 dkg Alpské šunky
7 vajec
5 dkg Eidamu
1 dcl mléka
sůl
pepř
pažitka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Klobásky (libovolné dle chuti) nakrájíme na kolečka a na pánvi s trochou oleje necháme opéct.

  2. Poté přidáme na větší kousky pokrájenou sušenou alpskou šunku (může být i běžná dušená)a lehce prohřejeme.

  3. V misce si vyšleháme s mlékem sýr i vejce a smícháme s pažitkou. Tuto směs nalijeme stejnoměrně na opečená kolečka klobásky s šunkou a smažíme do ztuhnutí vaječné směsi.

  4. Podáváme s oblohou a chlebem.

Poznámka od kuchařky

Alpská šunka není podmínkou, ale já ji sehnal jako odřezky v JIPu za cenu kolem 120,-Kč/kg, takže se to dá použít nejen jako chuťovka k vínu, ale občas i k vaření.

Komentáře k receptu Klobásovo-šunková omeleta

Tématické fráze: vaječná omeleta klobása omeleta šunková amoleta alpská omeleta vaječná omeleta šunkova recept domaci susene klobasy sunkova omoleta sunkoveklobasy sumkova amoleta cena sumkoveho salamu sumkove recepty omeleta sušená šunka jak správně opéct omeletu šunková klobáska amolety se salamem šunkova klobasa cena domaci omeleta šunková omeleta s nivou alpska klobasa vaječná omeleta recept s klobasou