Naklíčená čočka, hrách
Díky naklíčení jsou hrách i čočka ještě zdravější a lépe stravitelné. Na přípravě není nic složitého, jen je třeba hlídat, aby luštěniny neoschly, ale ani nezůstaly stát ve vodě. Klíčky můžeme použít například do salátů nebo pomazánek.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Existujú rôzne spôsoby ako klíčiť semená, ja používam tento, preto som si dovolila ho pridať. Naklíčené semená sú bohatým zdrojom vitamínov a enzýmov a sú veľmi zdravé.
Pečený naklíčený hrach patrí do kategórie starých receptov.
Ja pridávam aj do "číny". Alebo nastrúham jablko, mrkvu, klíčenú šošovicu a med, citrón.
Výborná je pečená naklíčená šošovica alebo hrach. Na pekáč - plech dáme masť, naklíčenú šošovicu alebo hrach, pečieme, osolíme, okoreníme, príp. pridáme ku koncu pečenia pretlačený cesnak.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2024 07:37
zuzi777a: tiež som prešla na rozrezanú petku s otvormi.
7. 2. 2024 23:08
Taky klíčíme v petce. Nejradši mám mungo. To má prostě lahodnou chuť.
6. 2. 2024 22:46
Pěkný recept, ta zapečená naklíčená čočka musí chutnat výborně
23. 2. 2015 11:09
Když rozpůlíš prase,teky ho už nevykrmíš.Tak se divím,že řešíte půlený hrách
20. 3. 2014 23:24
Ja klíčím v plastove lahvi od coca coly ale jedno jakou použijete :) uriznete hrdlo a date předem namocenou čočku nebo co mate rádi. a do dna jsem propicnul par děr. 3x za den proplachnu a samo se to s cedi na vrch uřezane lahve dam folii a cocka je stale vlhka a nic to nestoji... :)
22. 2. 2013 18:45
já jsem z předku králíka udělal svíčkovou a zadek nechal oramlovat.
8. 4. 2011 11:24
můj děda skoušel výsev mletého máku -prý mu ho vyroste 2x tolik- samozřejmě nic. škoda že nevyrostly rovnou buchty. ale šlupky z brambor vyklíčí i vyrostou musí mít klíček a kousek pův brambory. půlený hrách klíčky nemá tedy nemá co klíčit.
3. 3. 2011 20:16
Evo, zrovna včera jsem konzumovala zbytek mungo fazolí, které mi z nějakého záhadného důvodu nevyklíčily, ač jsem postupovala úplně stejně jako vždycky. Nic jim nebylo, jen neměly klíčky. Tím, že jsem je poctivě proplachovala, byly O. K. i po třech dnech. Snad jsem pomohla
3. 3. 2011 20:10
Eva (neregistrovaný/á), neporadím, nemám skúsenosť, inštinkt mi čosi hovorí o hnilobných procesoch. Vyskúšaj - uvidíš. Ak to bude mať nejaký pach, buď nemilosrdná a vyhoď.
3. 3. 2011 18:55
magdalenka: já tím myslela, ne to tři dny nechat bobtnat ve vodě, ale právě v pet láhvi s dírami bez vody, kterou bych prolévala, jako kdyby to klíčilo, jenže to klíčit nebude, když je to ruzpůlené, tak jsem to myslela, jestli to bude dobré, když to bude po stejném procesu, jako by to klíčilo...
2. 3. 2011 09:28
Eva (neregistrovaný/á), ja som vždy dávala klíčiť iba nelúpané strukoviny, s lúpanými nemám skúsenosti. (tipujem, že nevyklíčia)
2-3 dňové namočené strukoviny by som ja osobne nekonzumovala.
2-3 dňové namočené strukoviny by som ja osobne nekonzumovala.
1. 3. 2011 18:17
já to namočím do kastrolku nebo sklenice jen přes noc, pak si odstřihnu vrch z PET lahve, do dna udělám díry a tu čočku nebo hrách nebo cizrnu jen proplachuju pod tekoucí vodou v té PETce...
1. 3. 2011 17:53
A myslíte, že to pak můžu také jíst, když to bude jen 2-3 dny bobtnat a ne klíčit? Bude to dobré?
1. 3. 2011 14:29
Tak to Kadlík potvrdil,já si to také tak myslím.
1. 3. 2011 13:57
Evo, jenom to nabobtná. Nezi těma půlkama /hrachu nebo čočky, aby bylo jasno!!!/ je uložený malý zárodek klíčku. A při tom loupání a půlení většinou odpadne.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 7 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 11 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Kuře na zelí (kysaném)
zutro uvařila před 16 minutami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 34 minutami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 42 minutami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 1 hodinou
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 3 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 3 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Jak jednoduše a levně naklíčit fazole mungo nebo čočku. Nejchutnější jsou mladé klíčky
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Další recepty
Tématické fráze: jak naklíčit čočku jak naklíčit hrách salát z naklíčené čočky jak nechat naklicit cocku hrach recepty klíčky z čočky naklíčená čočka salát čočka klíčky klíčky čočka naklíčené obilí čočkový salát z naklíčené čočky jak naklíčit semena klíčky čočky recepty z naklíčených semen naklicene lusteniny recepty jak klíčit čočku hrách recept naklíčit čočku salát z naklíčených semen naklíčená čočka saláty
Naklíčená čočka, hrách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1Nn
29 názorů