Naklíčená čočka, hrách
Díky naklíčení jsou hrách i čočka ještě zdravější a lépe stravitelné. Na přípravě není nic složitého, jen je třeba hlídat, aby luštěniny neoschly, ale ani nezůstaly stát ve vodě. Klíčky můžeme použít například do salátů nebo pomazánek.
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Existujú rôzne spôsoby ako klíčiť semená, ja používam tento, preto som si dovolila ho pridať. Naklíčené semená sú bohatým zdrojom vitamínov a enzýmov a sú veľmi zdravé.
Pečený naklíčený hrach patrí do kategórie starých receptov.
Ja pridávam aj do "číny". Alebo nastrúham jablko, mrkvu, klíčenú šošovicu a med, citrón.
Výborná je pečená naklíčená šošovica alebo hrach. Na pekáč - plech dáme masť, naklíčenú šošovicu alebo hrach, pečieme, osolíme, okoreníme, príp. pridáme ku koncu pečenia pretlačený cesnak.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 3. 2011 13:40
Evo já si myslím,že půlená luštěnina Ti nenaklíčí,je to moje domněnka,přeci jen je porušeno vlastně semeno a tak ten proces nemůže nastat.,ale vydrž třeba někdo ještě poradí,bude vědět nebo bude mít zkušenost.
1. 3. 2011 13:31
Dobrý den, POTŘEBUJI PROSÍM POMOCT.
Včera jsem dala namočit a dneska naklíčit mísu plnou hrachu a mísu čočky. Jenže teď jsem se na někde na internetu dočetla, že by se neměl klíčit loupaný a půlený hrách/čočka. Já se šla podívat, a zjistila jsem, že hrách i čočka jsou půlené! Myslíte, že to vubec neklíčí, nebo to po napůlení nejde???? Moc díky
Včera jsem dala namočit a dneska naklíčit mísu plnou hrachu a mísu čočky. Jenže teď jsem se na někde na internetu dočetla, že by se neměl klíčit loupaný a půlený hrách/čočka. Já se šla podívat, a zjistila jsem, že hrách i čočka jsou půlené! Myslíte, že to vubec neklíčí, nebo to po napůlení nejde???? Moc díky
30. 9. 2010 11:26
Prosím vás, můžete tu někdo napsat recept na čočkový salát z naklíčený čočky? Nikde tu není zapsaný.
27. 4. 2010 14:37
Ahoj,já dávám čočku i jiná semínka do sítka, jednoduše když jdu kolem propláchnu a vrátím okapávat na misku.Většinou stačí opravdu dvakrát denně. perfektně větrají a ještě ani jednou nezaplesnivěla.
Když mám více druhů tak jsem si koupila na nakličování speciální plastové mističky nad sebe.
Když mám více druhů tak jsem si koupila na nakličování speciální plastové mističky nad sebe.
12. 1. 2010 11:12
Magdalenka, hej, oboch narodov, lebo je to taká výborná naklíčená luštěninová superstar
12. 1. 2010 10:54
Yanull, snaha o ozdravenie oboch národov...
12. 1. 2010 10:45
Hodnotím velmi kladně, i když na klíčení se opravdu musí opatrně kvůlí plísním, které se rády tvoří, potvory. Také jsem k tomu jeden čas inklinovala a používala jsem to na filtrační papír. Obstarala mi ho kamarádka z laboratoře, ale údajně se dá použít i ten, co je do kávovarů.Posílám bodík za snahu o ozdravění národa, vďaka milá Magdalenka
12. 1. 2010 10:06
4.bodík
12. 1. 2010 09:05
V Čechách se takhle naklíčený a pečený nebo smažený hrách jmenoval pučálka (od slova pučet), dospělí si ho ochucovali solí a pepřem, dětem ho pokapali medem. Stejně se dělalo i naklíčené obilí, tomu se říkalo pražmo. Byl to běžný pokrm v postní době (=doba mezi Masopustem a Velikonocemi), kdy už ubývalo čerstvých zásob a vitamínů bylo třeba
12. 1. 2010 09:03
Znám, dělám, mňam Konzumuji ale pouze v syrovém stavu, tepelnou úpravou se enzymy totálně zničí A ty máš bodík
11. 1. 2010 23:31
Na vate klíčim iba žeruchu.
Ale šošovicu, hrach robím tak z 250 g v suchom stave a mám toho po napučaní plné sito. Nezamotajú sa klíčky do vaty?
Ale šošovicu, hrach robím tak z 250 g v suchom stave a mám toho po napučaní plné sito. Nezamotajú sa klíčky do vaty?
11. 1. 2010 23:18
Já ji klíčím jako Bibinka na táccích - ale jen od zeleniny nebo pečiva a je fakt, že nemusíš tak často hlídat vlhkost. Jinak
11. 1. 2010 23:00
To stojí za zamyšlení. Do pomazánek, číny, dala bych i do těstovinového salátu..hmmm, něco bych měla udělat pro své zdraví. Proto dávám 2 bodíka
11. 1. 2010 22:41
Magdalenko, já jí klíčím na vatě, která je mírně nasáklá vodou. Dám jí do té umělohmotné misky, co se kupuje v ní maso. Nemusíš jí tak často namáčet, takhle jen když se ti zdá, že je vata suchá nakapeš vodu. Dávám ti 1.bodíka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 14 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 15 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 16 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 19 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 20 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 5 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 7 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 7 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 7 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 8 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 8 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na staročeskou pučálku neboli pálenec? Pouhé 4 ingredience stačí na vydatnou porci zdraví a chuti
Jak naložit rajčata do oleje. Ochucené bylinkami, česnekem a chilli papričkami skvěle chutnají a jsou oblíbeným jedlým dárkem
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: jak naklíčit čočku jak naklíčit hrách salát z naklíčené čočky jak nechat naklicit cocku hrach recepty klíčky z čočky naklíčená čočka salát čočka klíčky klíčky čočka naklíčené obilí čočkový salát z naklíčené čočky jak naklíčit semena klíčky čočky recepty z naklíčených semen naklicene lusteniny recepty jak klíčit čočku hrách recept naklíčit čočku salát z naklíčených semen naklíčená čočka saláty
Naklíčená čočka, hrách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1Nn
29 názorů