Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naklíčená čočka, hrách

Díky naklíčení jsou hrách i čočka ještě zdravější a lépe stravitelné. Na přípravě není nic složitého, jen je třeba hlídat, aby luštěniny neoschly, ale ani nezůstaly stát ve vodě. Klíčky můžeme použít například do salátů nebo pomazánek.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min Proces trvá přibližně 3 dny.

25 min (25 min příprava, Proces trvá přibližně 3 dny.)

11. 1. 2010 22:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Existujú rôzne spôsoby ako klíčiť semená, ja používam tento, preto som si dovolila ho pridať. Naklíčené semená sú bohatým zdrojom vitamínov a enzýmov a sú veľmi zdravé.

Pečený naklíčený hrach patrí do kategórie starých receptov.

Ja pridávam aj do "číny". Alebo nastrúham jablko, mrkvu, klíčenú šošovicu a med, citrón.

Výborná je pečená naklíčená šošovica alebo hrach. Na pekáč - plech dáme masť, naklíčenú šošovicu alebo hrach, pečieme, osolíme, okoreníme, príp. pridáme ku koncu pečenia pretlačený cesnak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 3. 2011 13:40

Evo já si myslím,že půlená luštěnina Ti nenaklíčí,je to moje domněnka,přeci jen je porušeno vlastně semeno a tak ten proces nemůže nastat.:-(,ale vydrž třeba někdo ještě poradí,bude vědět nebo bude mít zkušenost.;-)

Eva

1. 3. 2011 13:31

Dobrý den, POTŘEBUJI PROSÍM POMOCT.
Včera jsem dala namočit a dneska naklíčit mísu plnou hrachu a mísu čočky. Jenže teď jsem se na někde na internetu dočetla, že by se neměl klíčit loupaný a půlený hrách/čočka. Já se šla podívat, a zjistila jsem, že hrách i čočka jsou půlené! Myslíte, že to vubec neklíčí, nebo to po napůlení nejde???? Moc díky

návštěvník

30. 9. 2010 11:26

Prosím vás, můžete tu někdo napsat recept na čočkový salát z naklíčený čočky? Nikde tu není zapsaný.:-(

Lenka

27. 4. 2010 14:37

Ahoj,já dávám čočku i jiná semínka do sítka, jednoduše když jdu kolem propláchnu a vrátím okapávat na misku.Většinou stačí opravdu dvakrát denně. perfektně větrají a ještě ani jednou nezaplesnivěla.
Když mám více druhů tak jsem si koupila na nakličování speciální plastové mističky nad sebe.

yanull yanull

12. 1. 2010 11:12

Magdalenka, hej, oboch narodov, lebo je to taká výborná naklíčená luštěninová superstar :-);-):-K

magdalenka magdalenka

12. 1. 2010 10:54

Yanull, snaha o ozdravenie oboch národov...;-)

yanull yanull

12. 1. 2010 10:45

Hodnotím velmi kladně, i když na klíčení se opravdu musí opatrně kvůlí plísním, které se rády tvoří, potvory. Také jsem k tomu jeden čas inklinovala a používala jsem to na filtrační papír. Obstarala mi ho kamarádka z laboratoře, ale údajně se dá použít i ten, co je do kávovarů.Posílám bodík za snahu o ozdravění národa, vďaka milá Magdalenka ;-) :yes::yes::-K

cardanka

12. 1. 2010 10:06

:-p;-):yes:4.bodík

zizala zizala (moderátorka)

12. 1. 2010 09:05

V Čechách se takhle naklíčený a pečený nebo smažený hrách jmenoval pučálka (od slova pučet), dospělí si ho ochucovali solí a pepřem, dětem ho pokapali medem. Stejně se dělalo i naklíčené obilí, tomu se říkalo pražmo. Byl to běžný pokrm v postní době (=doba mezi Masopustem a Velikonocemi), kdy už ubývalo čerstvých zásob a vitamínů bylo třeba ;-)

Iljusa Iljusa

12. 1. 2010 09:03

Znám, dělám, mňam :-D:-D :yes: Konzumuji ale pouze v syrovém stavu, tepelnou úpravou se enzymy totálně zničí ;-)A ty máš bodík ;-)

magdalenka magdalenka

11. 1. 2010 23:31

Na vate klíčim iba žeruchu.
Ale šošovicu, hrach robím tak z 250 g v suchom stave a mám toho po napučaní plné sito. Nezamotajú sa klíčky do vaty?

spagetka spagetka

11. 1. 2010 23:18

Já ji klíčím jako Bibinka na táccích - ale jen od zeleniny nebo pečiva a je fakt, že nemusíš tak často hlídat vlhkost. Jinak :-p:-p:yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

11. 1. 2010 23:00

To stojí za zamyšlení. Do pomazánek, číny, dala bych i do těstovinového salátu..hmmm, něco bych měla udělat pro své zdraví. Proto dávám 2 bodíka:yes:

Bibinka Bibinka

11. 1. 2010 22:41

Magdalenko, já jí klíčím na vatě, která je mírně nasáklá vodou. Dám jí do té umělohmotné misky, co se kupuje v ní maso. Nemusíš jí tak často namáčet, takhle jen když se ti zdá, že je vata suchá nakapeš vodu. Dávám ti 1.bodíka:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak naklíčit čočku jak naklíčit hrách salát z naklíčené čočky jak nechat naklicit cocku hrach recepty klíčky z čočky naklíčená čočka salát čočka klíčky klíčky čočka naklíčené obilí čočkový salát z naklíčené čočky jak naklíčit semena klíčky čočky recepty z naklíčených semen naklicene lusteniny recepty jak klíčit čočku hrách recept naklíčit čočku salát z naklíčených semen naklíčená čočka saláty

Suroviny: čočka, hrách

TopRecepty.cz

Naklíčená čočka, hrách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1Nn