

Bábovka z pudingového prášku
Suroviny podľa toho ako vám bude chutiť :-)
- 5 vajec
- 1 hrnek (cca 3 dcl) práškového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 3 balíčky vanilkového pudinku
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- cukr na posypání nebo poleva
Postup přípravy receptu
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a zľahka premiešame. Postupne vmiešame žĺtky, pudingový prášok, prášok do pečiva a olej.
Vlejeme do bábovkovej formy (vymastená a vysypaná hrubou múkou) a pečieme v rúre predhriatej na 180°C cca 1/2 hodiny. Pred podávaním posypeme cukrom alebo polejeme polevou.
Poznámka od kuchařky
ak chcete mať bábovku dvojfarebnú, vlejte do formy 3/4 cesta, do zvyšku vmiešajte lyžičku kakaa a pomaly prilejte do bábovkovej formy.
p.s. dá sa robiť aj s pudingovým práškom iných príchutí - výborná je aj karamelová
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bábovka z pudingového prášku
-
Dělala sem s bananovim pudingem a sdomaci kakaovou polevou je super
-
Stefania presne popisuje kde se stala chyba,nejdrive zloutky,nakonec snih z bilku
-
mmmm
-
Dnes jsem pekla poprvé pudinkovou bábovku. Už jsem pekla buchtu, kde byla jak mouka, tak pudinkový prášek, ale čistě pudinkovou až dnes. Je opravdu moc dobrá
, lehká, nadýchaná ... no prostě nám zachutnala a určitě jí nedělám naposledy.
-
Ahoj, ja robievam pudingovu babovku pravidelne, ale iny postup. Najprv vymiesam zltka s cukrom do penista, postupne prilievam olej (len v malych mnozstvach, urcite nie vsetok naraz, lebo babovka by nevyrastla). Potom puding uz zmiesany s praskom do peciva a nakoniec vyslahany sneh.
Sneh vzdy pridavam do kolacov az nakoniec lebo inak klesne.
A babovka je vzdy krasne nadychana -
Carmen
,tak jsem zkusila tuto bábovku a musím říct,že mi bábovka nevyšla,jak jí popisuješ
.Jelikož jsem nikdy nepekla jen z pudink.prášku,tak jsem se pevně držela tvého receptu a teď už vím,že to nebylo dobře.Myslím si,že by bylo dobré ubrat oleje a přidat ještě jeden pudink.Bábovka nebyla po upečení špatná - mým chlapům docela chutnala(dělala jsem karamelovo-kakaovou),ale pro mě to nebylo to pravé-nebyla špatná,ale ...
.Rozhodně se vracím ke klasickým s moukou
.Pakliže někdo upeče,budu ráda,když mi napíše v čem jsem udělala případnou chybu.