

Papouščí péřová bábovka
Suroviny 8 porcí
- 5 ks vajec
- 1/2 hrníčku oleje
- 3/4 hrníčku krupicového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- 1 sášek vanilkového pudinku
- 1 sáček čokoládového pudinku
- 1 sáček jahodového pudinku
- špetku soli
Postup přípravy receptu
Žloutky důkladně vymícháme s olejem, cukrem a práškem do pečiva, bílky ušleháme dotuha se špetkou soli. Obojí spojíme.
Rozdělíme na 3 části a do každé zamícháme jiný pudingový prášek. Bábovkovou formu pečlivě vymastíme a vysypeme moukou.
Po lžících střídavě vkládáme těsto různých barev a ve středně teplé troubě 180°C, ke konci pečení jen 160°C pečeme asi 40-45 minut.
Pozor, nelekejte se, opravdu žádná mouka. Bábovka je vláčná a velice měkká, péřová.
Poznámka od kuchařky
Pokud použijeme jahodový puding, můžeme jej pro větší barevný efekt přibarvit troškou potravinové červené barvy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Papouščí péřová bábovka
-
Dana: pudink se přidává sypký přímo do těsta místo mouky,pro barvu jako kakao
-
Dana:
Ako vytiekol? Ty si ten puding varila ?
-
Chcem sa spitať po upečeni pudingovgej babovky sa my rozlial puding.Teplu s rury som ju vyklopila a hned sa rozpraskla a puding jahodovy vytietol.Čím to bude
-
ahoj všem,bábovka chutově výborná,ale při pečení v troubě krásně naběhla,ale při vytažení spadla o polovinu.můžete mi poradit,kde jsem udělala chybu?jinak chutově vážně super
-
Betyha:Dobrý den,nevím čím by to mohlo být,já dělám bábovku do větší formy a tak se mi to ještě nikdy nestalo,někdy to může být práškem do pečiva,ale na 100% si nejsem jistá.
-
Babovka je skvělá. jen teď se mi dvakrát stalo ze mi v troubě dvakrát pretekla z trouby. Nemůžete mi poradit v čem je chyba? Děkuji
-
Opravdu tato bábovka je jedinečná a zdá se že žádna jiná se jí nemůže vyrovnat. Super chuť a lehkost jako vánek,perfektní receptík jak pro děti tak pro dospělé velice dobrý nápad. Všem tento racept vřele doporučuji.
-
Moc mi těší,že bábovka chutnala a moc děkuji za přidání fotografie je perfektní
-
tak právě je v troubě, pokud se povede vyfotím a dám, pokud ne tchýni nakrmím slepice
, pudinky jahodový, pistaciový a pravá vanilka, už to pěkně voní. tak bodík i foto poslány, a tuším že nevydrží dlouho už se pasou jak kobylky.
-
Mám podobný recept a těsto se dává na plech a polívá se po upečení citronovou polevou. Když jsem byla malá tak pudink barvil lépe, nemusel se dobarvovat a byl krásně růžový
. Jen je otázka co do pudinku soudruzi dávali, že tak hezky barvil
.
-
VerkaZabka:Moc děkuji za pochvalu,potěšilo to jsem ráda,že chutná.
-
LUXUSNÍ BÁBOVKA!!!!
Tento recept má moje mamka doma už několik let a bábovka je vláčná, vlhká a velmi chutná!!!
Jako děti jsme ji měly nejraději!
-
Dávám bodík za výborný recept a bezva nápad s barvičkama
-
Klariska:Děkuju moc za pochvalu,také jste tady všechny bezva kuchařky,je mi ctí s vámi na tomto místě být.
-
MrazovaJa:Nene nepatří tam žádná mouka,nelekejte se toho,já měla při prvním pečení také strach,ale je moc dobrá i druhý den stále měkká.