Holandský mletý řízek se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté maso se sýrem, obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Tyto jsou navíc extra…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 361 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 29,70 g |
– nasycené | 7,73 g |
– nenasycené | 15,65 g |
–– mononenasycené | 12,77 g |
–– polynenasycené | 2,88 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 46 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Šťavnaté maso se sýrem, obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Tyto jsou navíc extra…
Vepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás…
Pokud chceme ochutnat opravdu kvalitní klobásu, musíme si v dnešní době buď hodně připlatit, nebo se pustit do výroby sami. Domácí klobásky nelze s těmi zakoupenými…
Maso si nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, dáme kmín a vložíme do kastrolu, kde jsme osmažili cibuli. Přidáme česnek, bob.list, nové koření, víno, asi 2…
Segedínský guláš z bůčku přináší ještě větší šťavnatost a plnou chuť díky tučnějšímu masu. Kombinace voňavého zelí a smetanové omáčky dělá z tohoto jídla neodolatelnou…
Vepřová žebírka, dokonale upečená v troubě, budou krásně chutná a šťavnatá. Jejich skvělou chuť jim dodá příjemně nasládlá a voňavá marináda. Vašim strávníkům se budou…
Paštika patří mezi oblíbené svačiny, ale také může být luxusním předkrmem. Receptů s různými postupy a surovinami existuje opravdu hodně, ale my věříme, že v…
Koření až na kmín, sůl a papriku vložíme do vajíčka na sypký čaj, pro pozdější snadné vytažení ze šťávy.Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky,…
Mouku, prášek do pečiva, sůl, vejce a mléko dáme do misky a smícháme, vytvoříme si těsto. Nakrájíme si šunku, sýr, salám na kostičky a přidáme do vytvořeného těsta. Vše…
Pomletý bůček osolíme, smícháme se šlehačkou a zahustíme solamylem. Na půlku masa klademe náplň,pak důkladně přikryjeme druhou půlkou připraveného masa a potřeme hořčicí…
Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho,než lze maso oddělit od kostí. Pak vyndáme, obereme…
Vyzkoušejte tento lehce pikantní nakládaný bůček. Je výborný k pečivu jako chuťovka, nebo si ho můžete dát jen tak. Přestože je doba přípravy poměrně dlouhá, výsledek…
Vepřový bok rozporcujeme na čtyři stejně velké kusy tak, aby každý obsahoval i svůj podíl kůže. Kůži nařežeme, nejlépe za pomocí odlamovacího kutilského nože na kostičky…
Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené…
Cibuli nakrájíme na ne příliš slabá půlkolečka. Oloupaný česnek dáme do pekáčku vcelku. Bok nakrájíme na plátky, které dále rozdělíme na silnější proužky. Dáme do pekáče…
Maso nařízneme, posolíme, popepříme a nasypete harissu. Prolisujeme česnek a pořádně dlaněmi vetřeme do masa, zalijete černým pivem a pečeme pomalu na 150 stupňů asi dvě…
Do hrnce nalijeme olivový olej cca 0,5 cm, přidáme cibuli. Až cibule bude lehce do zlata přidáme maso (nakrájené), až se maso zatáhne z každé strany tak osolíme a…
Nakrájené maso zbavené příliš tučných částí, dáme vařit do mírně osolené vody (my používáme často papinův hrnec). Po uvaření maso scedíme a odložíme stranou.Do kastrolu…
Příprava: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme…
Pečená domácí sekaná, kterou spojuje jemnost vepřového a králičího masa je doplnění zeleným špenátem a vejci. I na řezu bude díky náplni vypadat hezky, takže ji můžete…
Bůček osolíme, opepříme, potřeme chilli pastou a posypeme bylinkami. Kůži nařízneme do mřížky. Brambory nakrájíme na silnější plátky.Připravíme pekáč, do kterého dáme…
Příprava: Vezmi kuthan neboli pekáč a vraž do něj ten bok, osol a okmínuj, jestli chceš, přidej také nakrájenou cibulku a česnek : to mimo plán, a všechno podlij…
Přišel Vojtíšek a povídá: Dědo, máme ještě to dobrý na chleba, jak se peklo maso? Kloučku, už jste to snědli. Ale děda nelenil, vzal kus boku, nakrájel na kostky. Kosti…
Do kastrolu dáme bůček, nakrájenou zeleninu na kusy a koření. Pečeme zakryté v troubě na 170°C asi 80 minut.Měkký bůček necháme vychladnout, nakrájíme na kousky, vložíme…