Hovězí na česneku s dýní
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Do kastrolu dáme sádlo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, necháme zvolna…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Do kastrolu dáme sádlo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, necháme zvolna…
Plátky masa zlehka přejedeme po obouch stranách nožem a uděláme jemné zářezy. Naklepeme zlehka. Osolíme, opepříme po obouch stranách. Ve vyšší nádobě si rozmixujeme…
Nejprve dáme do hrnce vodu a přivedeme k varu. Poté, co začne voda vřít, dáme sůl dle libosti a olej. Přidáme těstoviny a podle návodu uvaříme.Vezmeme menší pánev a…
Na lžíci sádla (já použil kachní) orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, uzené na kostičky, zarestujeme.Přidáme 2 pokrájené stroužky česneku, zalijeme vodou, přidáme…
Orestujeme cibulku na másle a ghí. Mezitím nakrájíme čerstvé žampiony, polovinu na půlky a zbytek necháme vcelku. Nakrájíme jednu jarní cibulku, smícháme se žampiony.…
Gravy: Rozdrtíme do misky bujónové kostky a přelijeme horkou vodou. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo a za neustálého míchání přimícháme mouku, cibulový prášek, pepř a…
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme na pánev s zahřátým olejem. Přidáme očištěná játra a zasypeme kurkumou a libečkem. Orestujeme a ztlumíme na mírný oheň a dusíme pod…
Mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a slaninu na větší kostky. Maso naklepeme, nařízneme na okrajích, mírně osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí…
Cibuli očistíme nakrájíme najemno a osmažíme v kastrolu nebo hrnci na oleji. K cibuli přidáme suché sojové kostky a jemně nastrouhanou mrkev, podravku, mírně osmažíme a…
Cibuli nakrajime na kosticky, pridame trochu oleje, osmahneme, pridame mlete maso, ja mam rada hovezi, nechame zatahnout, pak pridame koreni a poradne promichame.Mezitim…
Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce. Plát masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a 1/3 vajec. Poklademe plátkovou anglickou, 1/4…
Nejprve připravíme náplň: mleté hovězí maso dáme do misky, přimícháme salám nakrájený na proužky, papriky nakrájené na malé kostičky, hrášek, sekanou petrželku, libeček,…
Plátky masa důkladně rozklepu a pak je dám kraji k sobě a sklepnu je k sobě. Posolím, opepřím, potřu tence hořčicí a pokapu rozpuštěným máslem. V misce smíchám…
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vsypeme do ní hříbky, šalotku a šunku a smažíme 2 - 3 minuty, dokud se vše lehce nezbarví. Do pánve rozdrobíme kostku bujonu a…
Maso a morkovou kost nebo ždibec anglické omyjeme a dáme do studené vody do dostatečně velkého hrnce. Přidáme aromatické koření, kromě hřebíčku, a vaříme 1,5 hodin v…
Do hrnce nalijeme vývar, do něj vložíme oloupané šalotky a zvolna přivedeme k varu, šalotky povaříme asi 5 minut, než začnou měknout a pouštějí už chuť. Vývar se…
Aby si hovězí maso zachovalo svoji šťavnatost a na talíři se jen krásně rozpadalo, je třeba velice pečlivé a delší přípravy. Hovězí kostky den předem marinujeme v…
Vepřový plátek na zelenině je chutný a vyvážený pokrm, který snadno připravíte k obědu či večeři. Šťavnaté vepřové maso je jemně opečené a podávané na lůžku z čerstvé…
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájená kuřecí játra, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme hovězí bujón a sójovou omáčku, zalijeme vodou a zamícháme. Přidáme…
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Na malé kostičky nakrájenou slaninu, či špek rozškvaříme na troše oleje a maso na něm necháme zprudka zatáhnout. Poté maso…
Na oleji osmažime do zlatova drobně pokrájenou cibuli. Přidáme rýži a opět krátce osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, bujon, podravku nebo sůl a vaříme…
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme v kastrolu, přidáme olej a jemně nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit, přidáme maso, opečeme, mírně osolíme, opepříme, zalijeme…
Maso naklepeme, osolíme. Na náplň utřeme máslo se sardelovou pastou, ostatní drobně nasekáme, česnek prolisujeme a vymícháme na pastu. Pastou potřeme maso, svineme do…
Maso nakrájet na kostky a po částech na troše oleje na pánvi osmahnout. Když se to dělá najednou, maso pustí šťávu a místo snažení se na půl spíš vaří. Osmahlé maso dáme…