Sadařovo pečené kuře

Eliza Kuchařka: Eliza

4-6 porcí Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 uzená kuřecí stehna
2 jablka
2 hrušky
1 velký pórek
2 lžíce švestkových povidel
3 lžíce jablečného moštu nebo 100% džusu
1 kostka masoxu Natur
máslo
černý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna (uzená i syrová) opepříme, syrová osolíme (uzená solit netřeba) a potřeme marinádou z povidel, rozmíchaných s jablečným moštem. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka dohněda opečeme.

  2. Poté ho i s výpekem přendáme do pekáčku, obložíme jablky a hruškami pokrájenými na měsíčky, kolečky pórku a zalijeme dvěma decilitry horké vody, v níž jsme rozpustili kostku masoxu. Maso poklademe plátky másla.
    Pečeme asi hodinu až hodinu a půl, až maso začne odpadávat od kosti.

  3. Omáčku dosolíme a případně zahustíme jíškou či moukou, rozmíchanou ve vodě a provaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 85 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sadařovo pečené kuře

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    no jo ale ja nevím na kolik stupnu se to peče, zkuste to psát k těm receptum.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Velmi zajímavé, snad bych se popral i s tou nasládlou chutí.;-);-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása :-O:-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    pěkný receptík,ještě jsem nikdy takovou kombinaci nezkoušela,ukládám a vyzkouším +1:yes:;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ale aky prijemny recept...:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nádherná fotka a určo velikánská dobrota:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Všem děkuju za zájem o recept. Maso v této úpravě je lehce nasladko a kůžička má tendenci se přichytávat. Ovšem když se dobře nasolí, je to pochoutka. Díky pórku získá cibulovitou příchuť a masox se postará o slaný podtext. Jablka i hrušky se během pečení zcela rozvaří a důsledkem jejich přítomnosti je kašovitá konzistence omáčky s nasládlým akcentem.
    Děkuju za body...:-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    S povidly teď dost experimentuji, takže tato úprava kuřete je výzva:-):-p:yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Eli my máme velmi podobné chutě,to bych si dala hned.:-p:-pFoto jako vždy:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Eli:-p:yes:+3

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elí, jablka ano s těmi mám dost zkušeností, ale hrušky + povidla, nevím, jestli bych do toho šla, třeba to ze zvědavosti udělám a pak oboduju;-) Není to moc sladké a moc chutí:-? Možná blbá otázka, ale neumím si jí představit, vzhledem ke 3 druhů ovoce;-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...hmmm, to je určitě dobrota...jablka mně nenapadla přidat ke kuřeti...k vepřovému ano...určitě ráda vyzkouším...bodík :yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Elizo, máš prvního boda, mám ráda kombinaci masa a jablek :-p a kuře jak malované :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené kuře pečené kuře recept kuře pečené na kolik stupňů pečeme kuře na kolik se peče kuře na kolik stupnu se peče kuře pečení kuřete na kolik pečeme kuře kuře s povidly pečené kuře na kolik stupnu pečené kuře recepty pečené kuře s povidly kuře recepty pečené kuře kolik stupnu kure nasoli mail frali.se loc:cz pečená kuřecí stehna s povidly kuře pečené recepty kuře a jablka peceni kurete kolik stupnu

Zapomněl/a jsem heslo