

Sadařovo pečené kuře
Suroviny 4-6 porcí
- 4 kuřecí stehna
- 2 uzená kuřecí stehna
- 2 jablka
- 2 hrušky
- 1 velký pórek
- 2 lžíce švestkových povidel
- 3 lžíce jablečného moštu nebo 100% džusu
- 1 kostka masoxu Natur
- máslo
- černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Kuřecí stehna (uzená i syrová) opepříme, syrová osolíme (uzená solit netřeba) a potřeme marinádou z povidel, rozmíchaných s jablečným moštem. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka dohněda opečeme.
Poté ho i s výpekem přendáme do pekáčku, obložíme jablky a hruškami pokrájenými na měsíčky, kolečky pórku a zalijeme dvěma decilitry horké vody, v níž jsme rozpustili kostku masoxu. Maso poklademe plátky másla.
Pečeme asi hodinu až hodinu a půl, až maso začne odpadávat od kosti.Omáčku dosolíme a případně zahustíme jíškou či moukou, rozmíchanou ve vodě a provaříme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sadařovo pečené kuře
-
no jo ale ja nevím na kolik stupnu se to peče, zkuste to psát k těm receptum.
-
Velmi zajímavé, snad bych se popral i s tou nasládlou chutí.
-
Krása
-
pěkný receptík,ještě jsem nikdy takovou kombinaci nezkoušela,ukládám a vyzkouším +1
-
+1
-
ale aky prijemny recept...
-
Nádherná fotka a určo velikánská dobrota
-
Všem děkuju za zájem o recept. Maso v této úpravě je lehce nasladko a kůžička má tendenci se přichytávat. Ovšem když se dobře nasolí, je to pochoutka. Díky pórku získá cibulovitou příchuť a masox se postará o slaný podtext. Jablka i hrušky se během pečení zcela rozvaří a důsledkem jejich přítomnosti je kašovitá konzistence omáčky s nasládlým akcentem.
Děkuju za body... -
S povidly teď dost experimentuji, takže tato úprava kuřete je výzva
-
Eli my máme velmi podobné chutě,to bych si dala hned.
Foto jako vždy
-
Eli
+3
-
Elí, jablka ano s těmi mám dost zkušeností, ale hrušky + povidla, nevím, jestli bych do toho šla, třeba to ze zvědavosti udělám a pak oboduju
Není to moc sladké a moc chutí
Možná blbá otázka, ale neumím si jí představit, vzhledem ke 3 druhů ovoce
-
...hmmm, to je určitě dobrota...jablka mně nenapadla přidat ke kuřeti...k vepřovému ano...určitě ráda vyzkouším...bodík
-
Elizo, máš prvního boda, mám ráda kombinaci masa a jablek
a kuře jak malované