Sadařovo pečené kuře

Eliza Kuchařka: Eliza

4-6 porcí Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 uzená kuřecí stehna
2 jablka
2 hrušky
1 velký pórek
2 lžíce švestkových povidel
3 lžíce jablečného moštu nebo 100% džusu
1 kostka masoxu Natur
máslo
černý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna (uzená i syrová) opepříme, syrová osolíme (uzená solit netřeba) a potřeme marinádou z povidel, rozmíchaných s jablečným moštem. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka dohněda opečeme.

  2. Poté ho i s výpekem přendáme do pekáčku, obložíme jablky a hruškami pokrájenými na měsíčky, kolečky pórku a zalijeme dvěma decilitry horké vody, v níž jsme rozpustili kostku masoxu. Maso poklademe plátky másla.
    Pečeme asi hodinu až hodinu a půl, až maso začne odpadávat od kosti.

  3. Omáčku dosolíme a případně zahustíme jíškou či moukou, rozmíchanou ve vodě a provaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 85 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sadařovo pečené kuře

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    no jo ale ja nevím na kolik stupnu se to peče, zkuste to psát k těm receptum.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Velmi zajímavé, snad bych se popral i s tou nasládlou chutí.;-);-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása :-O:-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    pěkný receptík,ještě jsem nikdy takovou kombinaci nezkoušela,ukládám a vyzkouším +1:yes:;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ale aky prijemny recept...:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nádherná fotka a určo velikánská dobrota:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Všem děkuju za zájem o recept. Maso v této úpravě je lehce nasladko a kůžička má tendenci se přichytávat. Ovšem když se dobře nasolí, je to pochoutka. Díky pórku získá cibulovitou příchuť a masox se postará o slaný podtext. Jablka i hrušky se během pečení zcela rozvaří a důsledkem jejich přítomnosti je kašovitá konzistence omáčky s nasládlým akcentem.
    Děkuju za body...:-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    S povidly teď dost experimentuji, takže tato úprava kuřete je výzva:-):-p:yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Eli my máme velmi podobné chutě,to bych si dala hned.:-p:-pFoto jako vždy:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Eli:-p:yes:+3

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elí, jablka ano s těmi mám dost zkušeností, ale hrušky + povidla, nevím, jestli bych do toho šla, třeba to ze zvědavosti udělám a pak oboduju;-) Není to moc sladké a moc chutí:-? Možná blbá otázka, ale neumím si jí představit, vzhledem ke 3 druhů ovoce;-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...hmmm, to je určitě dobrota...jablka mně nenapadla přidat ke kuřeti...k vepřovému ano...určitě ráda vyzkouším...bodík :yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Elizo, máš prvního boda, mám ráda kombinaci masa a jablek :-p a kuře jak malované :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené kuře pečené kuře recept kuře pečené na kolik stupňů pečeme kuře na kolik se peče kuře na kolik stupnu se peče kuře pečení kuřete pečené kuře recepty kuře recepty na kolik pečeme kuře kuře s povidly recepty na kuře recepty na pečené kuře pečené kuře na kolik stupnu recepty kuře recept na pečené kuře recept na kuře pečené kuře s povidly pečené kuře kolik stupnu kure nasoli

Zapomněl/a jsem heslo