Torteliny s uzenou chutí a vůní
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce s vroucí osolenou vodou nebo vývarem-je to o mnoho chutnější-(když nemám dělám z kostky Natur od Vitany),vsypeme torteliny a uvaříme dle návodu,pak scedíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce s vroucí osolenou vodou nebo vývarem-je to o mnoho chutnější-(když nemám dělám z kostky Natur od Vitany),vsypeme torteliny a uvaříme dle návodu,pak scedíme a…
Všechny suroviny na vývar očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou (lehce nad uroven masa), přivedeme k varu, ztlumime na minimum a pozvolna vaříme 1…
Před vařením polévky je dobré si předvařit kuřecí maso jen v osolené vodě s pár kuličkami pepře a trochou vegety. Po uvaření vyjmout maso, nechat vystydnout a pokrájet. …
Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém…
Bramboračka patří mezi tradiční české polévky. Vyzkoušejte nenáročnou a vynikající polévku z pomalého hrnce, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své…
Lžíci olivového oleje rozehřejeme, kuřecí kostky osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova, asi 3 minuty. Můžeme přihodit snítku čerstvého tymiánu. Maso po opečení…
Vepřovou plec si prokrojíme na plát (můžeme požádat i u řezníka) a přes fólii (mikroten) řádně naklepeme. Pak maso osolíme,opepříme a potřeme slabší vrstvou hořčice.…
Zkuste začít svoje ráno zdravou šťávou z celeru a jablek. Nápoj má příjemně sladkou a osvěžují chuť. Pokud nemáme mošt domácí, koupíme ho běžně v obchodech pasterizovaný…
Studené zeleninové polévky jsou ideální pro horké dny. Osvěží nás, zasytí a dodají spoustu vitamínů, protože zeleninu nebudeme vařit. Místo rajčat na přípravu polévky…
Zeleninu očistíme a nakrájíme (kromě rajčat).Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme (pepř zatlačíme do masa) a důkladně obalíme v mouce.V kastrole rozehřejeme olej…
Zapečené špecle s kuřecím masem a zeleninou jsou chutným a výživným pokrmem, který spojuje německou tradici se svěžestí čerstvých surovin. Tento recept kombinuje měkké…
K létu patří lehká zeleninová jídla. Pokud chcete jídlu zvýšit jeho energetickou hodnotu, přidáte k zelenině ještě uvařená vejce či kousek masa. Bohatě ale zasytí jen…
Pokud hledáte vyvážený pokrm plný chuti, pak jsou drůbeží špízy s řapíkatým celerem ideální volbou. Křupavá slaninka a svěží řapíkatý celer dodají masu chuť a vůni. Je…
Pečená tarhoňa s restovanou zeleninou a voňavým kořením, je ideální jako samostatný pokrm, ale i jako příloha k masu nebo rybám je vynikající. Pečením v troubě získá…
Vejce, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a bylinky rozmixujeme na kaši. Ryby namočíme v bylinkové směsi, obalíme v žitné mouce a smažíme na oleji nebo (zdravěji) pečeme…
Listové těsto na vále rozválíme na obdélník. Rádýlkem nakrájíme čtverce, ze kterých vytvarujeme lodičky. Kraje lodiček otočíme a přehneme dovnitř. Houby nakrájíme na…
Sušené houby (pokud jsou nakrájené na velké kusy, natrhejte je na menší) zalijte 3mi hrnky vroucího zeleninového vývaru, přikryjte a nechte stát po dobu přípravy receptu…
Cibuľu a stopkový zeler nakrájame nadrobno.Zmiešame mascarpone, cibuľu, zeler, jogurt a prelisovaný cesnak.Dochutíme soľou a koerením.
Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme nahrubo nastrouhaný řapíkatý celer a důkladně vše prohněteme. Při solení myslíme na to, že se se maso později…
Uvařený skelet vyjmeme z vývaru a maso obereme. Do vývaru dáme na nudličky nakrájený celer, nakrájenou mrkev a povaříme, dokud zelenina nezměkne. Na závěr do polévky…
Stehná nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, obalíme v múke a opečieme v rozpálenom oleji do červena. Očistenú mrkvu pokrájame na 2,5 cm kusy, ktoré obkrájame do…
Mírně ztuhlá játra nakrájíme na širší nudličky. Nakrájenou cibuli orestujeme, přidáme játra, lisovaný česnek a pepř a za stálého míchání restujeme do růžova. Přidáme…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme lehce dosklovata drobně pokrájenou cibuli. K té následně přisypeme na silnější plátky pokrájený řapíkatý celer, který dochutíme…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Česnek rozdrtíme plochým nožem a posekáme, uzeninu nakrájíme na kousky trochu větší. Na oleji orestujeme cibuli do…