

Kuřecí polévka s krekrovými knedlíčky
Suroviny
- 500 g kuřecích čtvrtek
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1/2 řapíkatého celeru
- 4 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- tymián
- petrželka
- nať z jarní cibulky
- uvařené nudle
- sůl, pepř
- voda
- Na krekrové knedlíčky:
- 3 vejce
- 50 g másla (rozpuštěného)
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- pepř
- 140 g rozmixovaných krekrů (např. TUC)
- bylinky (petrželka, pažitka)
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso omyjeme a vložíme do velkého nádoby. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Z polévky sebereme pěnu, přidáme zeleninu, česnek, bobkové listy a tymián. Osolíme a vaříme doměkka.
Mezitím si na knedlíčky rozšleháme vejce s rozpuštěným máslem, solí, nastrouhaným muškátovým oříškem, nadrcenými bylinkami a pepřem a dobře promícháme. Postupně zašleháváme rozmixované krekry. Knedlíčky necháme v lednici cca 30 minut. Pak navlhčenýma rukama tvarujeme knedlíčky.
Z polévky vyjmeme kousky kuřete a polévku přecedíme.
Pokrájenou zeleninu vrátíme zpět do polévky a přivedeme ji opět k varu. Do polévky vložíme krekrové knedlíčky, které vaříme cca 5 minut. Do polévky přidáme uvařené nudle a pokrájené maso z kuřete. Dochutíme solí a pepřem. Zdobíme natí z jarní cibulky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí polévka s krekrovými knedlíčky
-
hosta:
-
Zřejmě získali autoři přesvědčení, že současně s tolerancí často se opakujících či stejných receptů padla i ostatní pravidla vkládání. Nikoliv - stále platí to, co je uvedeno v záhlaví v menu "přidat recept" - tj. že fotky se dávají pouze vlastní, recepty se neopisují z jiných webů bez souhlasu autora - a toho vyplývá i event. uvádění zdroje, takže nejde jen o slušnost)
-
casino: díky
-
cathleen: díky, o.k. Ivo
-
jiino: děkuji za názor
-
Ivace64:
No, zhusta mám chování řeznického psa, ale i tak považuji uvádění zdroje za známku dobrého vychování. -
Ivace64: píšeš......pokud se zde kdysi musel uvádět zdroj, uváděl se....
Ale zdroj se uvádí stále, je to slušnost vůči autorovi -
casino: díky,každý se něčím a někým a někdy i někde inspiruje, mnohdy zase někdo tady zase podle těchto stránek topreceptů vaří, proto ty stránky jsou- tak to je, bylo a bude
pokud se zde kdysi musel uvádět zdroj, uváděl se.. Jinak.ráda vařím podle sebe ,jako každý
-
Ivace64:
No, skoro to vypadá, že recepty opisujete a je vám žinantní uvádět zdroj, že -
casino: díky, ale neznám žádné"macesové" knedlíčky, ale už je vidím v podobných, nicméně - stejně neznám, díky
-
MarcelaPa: já ze Života a ženy.. díky moc za fotečku, moc pěkná
-
Pěkná polívečka
-
Oprava: z časopisu PENNY, ne Albert, už si ty časopisy pletu.
-
...připomíná to macesové knedlíčky
No, ale kupte v marketu macesy... -
Dnes jsem tuto polévku vařila také, je z časopisu Albert, trochu upravená. Moc nám chutnala, knedlíčky jsou zajímavé, zase něco jiného. Jestli nevadí, přidám foto, i když tak hezké jako ty, to nemám.