Polévka z kuřecích žaludků
Recept ještě nebyl hodnocenŽaludky dobře opereme, dáme do hrnce s vodou, přidáme koření, osolíme a vaříme asi 45 minut. Nadrobno nakrájenou zeleninu orestujeme na másle. Uvařené žaludky scedíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žaludky dobře opereme, dáme do hrnce s vodou, přidáme koření, osolíme a vaříme asi 45 minut. Nadrobno nakrájenou zeleninu orestujeme na másle. Uvařené žaludky scedíme,…
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…
Jelení žebra dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile se na hladině objeví pěna ze sražené bílkoviny tak tuto…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou a na menší kousky pokrájenou zeleninu, kterou mírně osmahneme.Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme ji doměkka.Když je zelenina…
Hovězí líčka na červeném víně jsou jednou z největších delikates. Libové maso z líček je ještě jemnější než hovězí kližka, má výraznou chuť a je šťavnaté. Neexistuje…
Omrzela vás čočka na kyselo a nevíte co z ní připravit? Vyzkoušejte z ní upéct bezlepkovou sekanou, bohatou na vlákninu. Recept je navíc vhodný pro vegany, ale určitě si…
Celer, mrkev i petržel nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, ale necháme vcelku. Skelet i křídla dobře propláchneme. Vše dáme i s kořením do velkého hrnce s vodou a…
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme v kastrólu se silnějším dnem, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule,…
Tafel Spitz je tradiční recept rakousko-uherské kuchyně. Doměkka uvařená hovězí květová špička je podávaná se čtyřmi přílohami. Šéfkuchař Petr Hajný nám ukáže jak ji…
Selská bramboračka s houbami přijde vhod nejen v období sychravého podzimu. Příjemně zahřeje a zasytí a pomůže v boji s nachlazením či nemocí. Do bramboračky můžete…
Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.Vývar…
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme…
K přípravě jednoduché a zdravé celerové pomazánky nám postačí pár základních surovin, které má většinou každý doma. Hotovou pomazánku necháme uležet v chladu, aby se…
Na másle a olivovém oleji jsem nechal zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidal na drobné kousky nakrájenou mrkev, celer, brambor. Osolil, opepřil. Přidal česnek a…
Na másle a olivovém oleji jsem nechal zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidal na drobné kousky nakrájenou mrkev, celer, brambor. Osolil, opepřil. Přidal česnek a…
Kuřecí stehna omyjeme, vložíme do papiňáku, přidám očištěnou mrkev,cibuli a celer, přidáme bujon, lehce osolím a opepřím, to celé vařím cca 30 minut, někdo déle, když…
Jak chutně přidat do jídelníčku celer? Celer má protizánětlivé účinky a chutí je mírně kořeněný. Takto připravený je moc dobrý, podáváme s bramborovou kaší a potěší i…
Možná maďarského spisovatele Móra Jókaie neznáte, ale jeho fazolovou polévku (Jókai bableves) určitě musíte vyzkoušet. Šťavnaté vepřové maso, voňavá zelenina i pikantní…
Připravte skvělý osvěžující salat jen z několika druhů zeleniny. Bleskurychlá příprava a svěží chuť je jeho velkou předností.
Pečenka je skvělý pomocník pro letní vaření. Šetří energii a ani nevytváří nadbytečné teplo v kuchyni. Zkuste v ní připravit výborné plátky z krkovice s kupou sezónní…
Rybu s bramborovým salátem můžeme připravit ve zdravější verzi. Odlehčený bramborový salát bez majonézy podáváme s pečenými kousky lososa politými citronovou šťávou.…
Rychlá rybí polévka se zeleninou a vejcem se hodí pro všechny příležitosti. Pokud si ji však chcete dopřát ve sváteční verzi, můžete do každé porce polévky vložit jedno…
Klasickou českou čočkovou polévku zná snad každý. Vyzkoušejte její obměnu, s italskými kořeny, se slaninou a plnou zeleniny. Na této syté polévce plné chuti si zajisté…