Polévka z kuřecích hřbetů
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí hřbety omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 l studené vody. Přidáme koření (můžeme dát do čajového vajíčka), cibuli, česnek, mírně osolíme a přivedeme k varu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí hřbety omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 l studené vody. Přidáme koření (můžeme dát do čajového vajíčka), cibuli, česnek, mírně osolíme a přivedeme k varu.…
Jednoduché, rychlé a chutné zeleninové polévky jsou oblíbené po celý rok. Příjemně zahřejí a pomáhají v boji proti nachlazení. Díky máslové jíšce je tato polévka sytá a…
Jednoduché, rychlé a chutné zeleninové polévky jsou oblíbené po celý rok. Příjemně zahřejí a pomáhají v boji proti nachlazení. Díky máslové jíšce je tato polévka sytá a…
Ideálním rodinným obědem, který potěší děti i dospělé, je jemné krůtí maso na smetanové paprikové omáčce. Pokrm plný chuti podáváme s domácím knedlíkem. Po vašich…
Boloňská omáčka nemusí být vždy jen s masem. Tato verze s červenou čočkou je rychlá, sytá a chutí překvapivě blízká té klasické. Zeleninový základ s čočkou, dušený ve…
Mrkev, petržel a celer oškrábat a nastrouhat na jemno. Nastrouhanou zeleninu orestovat na másle, zalít vodou, osolit a dát vařit. Květák rozebrat, stačí na velké kusy,…
Nakrajime maso na platky. Mrkev, petrzel a celer na kousky. Cesnek, jak chcete.Nakrajime cibulku a na oleji ji zpenime na pekaci na plotne. Opeprene a osolene maso…
Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek. Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech…
Video s receptem naleznete v poznámce. Nejprve oloupeme všechnu zeleninu, kromě cibule, tu pouze omyjeme.Do ledové vody v hrnci dáme zeleninu mimo cibule, kterou jsme…
Přebytky zeleniny ze zahrádky rádi uchováme na zimní čas. V tomto receptu zužitkujeme mrkev, petržel a celer, které naložíme do soli a uchováváme ve spíži až po dobu…
I kupované vepřové maso ve skle je velice dobré i když domácímu se nevyrovná. V kombinaci s rýží a zeleninou vykouzlíte bleskovou večeři pro celou rodinu.
Mezi jednu z oblíbených klasik patří znojemská pečeně z hovězího masa, s typickou omáčkou, v jejíž chuti hrají prim nakládané okurky. Za pomoci tlakového hrnce zvládnete…
Rybí polévka je tradičním štědrovečerním pokrmem. Každá rodina má svůj, generacemi ověřený recept, podle kterého polévku připravuje. Pokud ale chcete vyzkoušet něco…
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…
Křupavé, opečené gnocchi na másle ve spojení s tuňákem, restovanou zeleninou a zakysanou smetanou. Pokrm hotový za pár minut. Na talíři posypte nasekanou petrželovou…
Na kokosovém oleji osmahneme dosklovita cibuli nakrájenou na kostičky.Přidáme maso nakrájené na kostky, necháme zatáhnout. Podlijeme zeleninovým vývarem (lze nahradit…
Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…
Na tento výborný oběd, budete potřebovat dva plechy a troubu. Přípravu zvládne každý, neboť suroviny stačí očistit, nakrájet a naskládané na plechu zapéct. Za hodinku…
Jemné jehněčí maso je velmi delikátní a výrazné. Proto k dochucení stačí česnek a kořenová zelenina. Aby maso zůstalo šťavnaté, prošpikujeme ho slaninou. Pak už ho stačí…
Nechte vyniknout zemitou chuť celeru v této vynikající pomazánce. Pro přípravu pomazánky použijete celer vařený. V kombinaci s vařenými vejci, majonézou, hořčicí a…
Vydatný vrstvený salát z ostravské Poruby je složený ze sytých surovin a jeho barevné vrstvy vyniknou v průhledné míse. Podávat ho můžete stejně jako bramborový salát –…
Milujete svíčkovou, ale hledáte odlehčenou variantu, která nezatíží žaludek ani svědomí? Tahle „light“ verze tradiční omáčky si zachovává svou typickou chuť i vůni.…
Kuřecí prsní řízky postupně jeden po druhém podélně rozřízneme, osolíme z obou stran (můžeme jemně naklepat). Najemno nakrájíme veškerou zeleninu (mrkev, celer, petržel,…
(Vezmeme vhodný hrnec na polévku). Kuřecí řízek překrojíme na dvě poloviny, 1 mrkev a cibuli oloupeme. Dále připravíme cca 1 litr vody, který předehřejeme ve varné…