Svíčková omáčka z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenOsvědčená česká klasika - výborná svíčková. I když jí v každé rodině připravují jinak, výsledkem je vždy výborná omáčka připravená podle chuti té které rodinky, doplněná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Osvědčená česká klasika - výborná svíčková. I když jí v každé rodině připravují jinak, výsledkem je vždy výborná omáčka připravená podle chuti té které rodinky, doplněná…
Vegeta a podobná dochucovadla obsahují především sůl a glutamát sodný, zeleniny jen zlomek. Vyrobte si raději domácí polévkové koření, do kterého dáte samé zdravé…
Vegeta a podobná dochucovadla obsahují především sůl a glutamát sodný, zeleniny jen zlomek. Vyrobte si raději domácí polévkové koření, do kterého dáte samé zdravé…
Hovězí polévka je nepostradatelnou součástí slavnostních obědů i pomocníkem a zázračným lékem v době nemocí z nachlazení. A již celá léta patří právem mezi…
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní…
Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové…
Tento starofrancouzský pokrm je sice na přípravu složitý, ale za to se v něm snoubí chutě bylinek, kořenové zeleniny a kvalitního červeného vína. Na sváteční stůl se…
V mnoha rodinách není bez polévky pořádný oběd. Pokud patříte k těm, kdo také polévku vždy musí mít, zkuste tuto rychlou zeleninovou, s krupično-vaječnými hrudkami. Za…
Vepřovou kýtu si umyjeme a nakrájíme na řízky, ale maso neprokrojíme až do konce, ale necháme asi 1cm neprokrojený. Klobásu nakrájíme na plátky. Mrkev a celer očistíme…
Chystáte pohoštění, nebo chcete připravit lahodnou svačinu? Celerová pomazánka osvěží váš repertoár. Někdy se jí také říká falešná humrová. Kromě celeru dodá pomazánce…
Pravé italské risotto na vás čeká krok po kroku v tomto originálním receptu. Můžete ho využít jako luxusní přílohu, nebo klidně jako lehký kompletní pokrm. Možnosti…
Vydatná polévka zasytí, zahřeje a dodá jistě příjemný pocit. Zvlášť, pokud je plná dobrých surovin. Zeleninový vývar doplníme cizrnou, celerem a mrkví a zahustíme…
Svíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Křehký plátek hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Vepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa,…
Rychlá a zdravá pomazánka z mrkve a celeru s majonézou je hotová během pár minut a zvládne ji i úplný začátečník. Skvěle se hodí jak ke snídani či svačině, tak i na…
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš…
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená…
Příprava vepřového kolena sice zabere čas, protože je nutné ho nejprve uvařit, ale počkat si se rozhodně vyplatí. Při pohledu na grilované nazlátlé koleno potírané…
Hovězí líčka nejsou právě nejlevnější a u řezníka si je obvykle musíte objednat s předstihem. Následně budete potřebovat dostatek času, kapku červeného vína a kořenovou…
Voňavá bramborová polévka, na které si můžete pochutnat po celý rok. Zeleninu seženeme celoročně čerstvou nebo se dá použít mražená směs. Můžeme jí podávat s chlebem…
Polévka z kuřecího vývaru plná kuřecího masa, vařené zeleniny a zavářky příjemně zasytí, zahřeje, dodá tělu energii a řadu prospěšných látek. Na přípravě není nic…
Jak udělat z mletého masa srdeční záležitost, na které si pochutná celá rodina? Připomeňte si školní léta a skvělou polévku, kterou si každý rád přidal. Vyzkoušejte…
Celerové placičky se sýrem jsou křehké, aromatické a lahodné, kombinují svěžest celeru s bohatou chutí sýra. Jsou jednoduché na přípravu a mohou být podávány teplé nebo…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a vlastní verze je chloubou každé kuchařky. Použitím mletého masa její přípravu zjednodušíte. Zde máte recept, podle kterého se…