Celerovo zelný salát
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninové saláty jsou skvělou přílohou a zdrojem zdraví a vitamínů. Zejména pak v chladnějších dnech. V zimě si pak pravidelně můžete připravovat tento křupavý salát ze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninové saláty jsou skvělou přílohou a zdrojem zdraví a vitamínů. Zejména pak v chladnějších dnech. V zimě si pak pravidelně můžete připravovat tento křupavý salát ze…
Sytá polévka z těch nejzákladnějších surovin. Výborný vývar z vepřových kostí. Hustý, plný zeleniny a knedlíčků připravených z vepřových jater, vonících majoránkou a…
Domácí kuřecí vývar je výborný k nedělnímu obědu, nebo při nemoci, kdy vás postaví na nohy. Podává se s čerstvou nasekanou petrželkou a krupicovými noky, které jsou…
Vydatné a chutné polévky jsou celoroční záležitost. Tento vývar z vepřových kostí je plný kořenové zeleniny a ozvláštněn domácími vaječnými nočky, které jsou jednoduché…
Pomalu tažené vývary patří mezi kulinářský strop, co se polévek týče, nicméně v domácích podmínkách často nemáme tolik času ani trpělivosti na jejich přípravu. Chutnou a…
Hovězí polévka je nepostradatelnou součástí slavnostních obědů i pomocníkem a zázračným lékem v době nemocí z nachlazení. A již celá léta patří právem mezi…
Maso dám do pekáčku, na to nakrájenou zeleninu, když jí mám málo, přidám i mraženou. Chce to hodně zeleniny. Na to nakrájím cibulku nadrobno, přidám 2 Halali, zaliji…
Vepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa,…
Co si dnes dáme k obědu? Někdy bohatě stačí hustá a poctivá polévka. Zvlášť, když jde o lákavě barevnou bramboračku, voňavou po houbách a plnou zeleniny. Stačí krajíc…
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na…
Polévka je grunt a obzvlášť, když připravíte zeleninový vývar, který zahřeje a zasytí hlavně v chladných dnech. Pokud použijete jako zavářku písmenka, vaši nejmenší…
Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný…
Pokud nemáte doma myslivce, na zaječí maso, které bylo dříve běžně dostupné, asi nenarazíte. Ale lze takto nadivoko připravit i maso králičí, které je velmi zdravé, málo…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, batát, celer a řepu oloupeme a nakrájíme na menší plátky.Zeleninu dáme do zapékací misky, polijeme 2 lžícemi oleje,…
Kuskus, zelenina a kuřecí maso se stává již tradicí. Lehký, zdravý, a zároveň sytý oběd, který oceníte zejména v teplém počasí. Zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.…
Starý krajový recept na variaci bramborové polévky. Sádla na jíšku bylo tehdy škoda, tak aby zasytila, jsou do ní kromě brambor a hub zavařeny i nočky. Dnes takové…
Hovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná…
Připravte si klasickou omáčku české kuchyně, tentokrát však netradičně s vepřovým masem. Vepřová kýta na smetaně není tak noblesní jako svíčková, ale přesto ji bez…
Polévka z kuřecího vývaru plná kuřecího masa, vařené zeleniny a zavářky příjemně zasytí, zahřeje, dodá tělu energii a řadu prospěšných látek. Na přípravě není nic…
Hovězí líčka nejsou právě nejlevnější surovinou. K jejich přípravě budete mimo jiné potřebovat i dostatek času, kapku červeného vína a kořenovou zeleninu. Pokud ovšem…
Vepřová panenka plněná plátky slaniny a voňavou houbovou směsí je vhodným jídlem pro nedělní oběd. Podáváme ji s celerovým pyré, které plně nahradí klasickou bramborovou…
Vydatná polévka plná zeleniny a nudlí, která vás nikdy neomrzí. Její příprava je velmi snadná a zvládne ji tak i začátečník. Sušené houby jí navíc dodají výraznější chuť…
Celer je zdravá zelenina, kterou mnoho lidí z neznalosti zatracuje. Přitom je to všestranná a úžasná surovina pro teplou i studenou kuchyni. Lahodná a jednoduchá…
Jak udělat z mletého masa srdeční záležitost, na které si pochutná celá rodina? Připomeňte si školní léta a skvělou polévku, kterou si každý rád přidal. Vyzkoušejte…