Srnčí svíčková
Recept ještě nebyl hodnocenSrnčí svíčková je skutečná delikatesa, která potěší nejen milovníky zvěřiny. Lahodné a křehké maso má plnou a zároveň jemnou chuť. Vyzkoušejte ji připravit sami a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Srnčí svíčková je skutečná delikatesa, která potěší nejen milovníky zvěřiny. Lahodné a křehké maso má plnou a zároveň jemnou chuť. Vyzkoušejte ji připravit sami a…
Rychlá a jednoduchá zeleninová polévka je krásně barevná spoustou zeleniny a zvládne ji opravdu i začátečník. Ovesné vločky ji zahustí a přidají tu správnou chuť. Voní…
Ač je léto nebo zima, polévka je vždycky prima. Nemáte tentokrát nudle a se samotným vejcem to není ono? Připravte si dobrou polévku s kapáním - je rychlé, snadné,…
Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu…
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš…
Milujete přesnídávkové polévky? Určitě uvítáte náš podrobný recept poctivou dršťkovou. Výsledný pokrm je zahuštěný kousky dobře provařeného masa a zeleniny, voní…
Jednoduchá a rychlá celerová pomazánka je plná vitamínů a nabije vás energií. Je tedy ideální ke svačině či snídani. Pomazánku navíc zvládnou i začátečníci, kteří se pak…
Tento jednoduchý bramborový salát připravíme z vařených brambor, sterilovaných okurek, celeru a syrové cibule. Salát promícháme se zálivkou, dochutíme podle svých…
Staženého očištěného bažanta rozčtvrtíme, oddělíme páteř a vykostíme. Osolíme a posypeme kořením na divočinu. Zeleninu nakrájíme na větší kostky, vložíme do pekáče,…
Celer je velmi zdravá zelenina, která je nedílnou součástí české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept, ve kterém celer hraje prim. Jemná krémová polévka ochucená česnekem…
Vepřovou kýtu si umyjeme a nakrájíme na řízky, ale maso neprokrojíme až do konce, ale necháme asi 1cm neprokrojený. Klobásu nakrájíme na plátky. Mrkev a celer očistíme…
Připravit zvěřinu je mnohdy výzva. S naším receptem to však může zvládnout každý. Dančí prošpikovanou kýtu podusíme se zeleninou a kořením, z čehož následně připravíme…
V našich končinách jsou omáčky velmi oblíbeným pokrmem všedních i svátečních dnů. V tomto receptu najdete jednoduchý návod na přípravu lehce pikantní hořčicové omáčky s…
Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a vlastní verze je chloubou každé kuchařky. Použitím mletého masa její přípravu zjednodušíte. Zde máte recept, podle kterého se…
Kančí ragú s brusinkovou omáčkou je jídlo s výraznou chutí zvěřiny, kterou zjemňuje sladkokyselý dotek brusinek. Tento tradičně laděný pokrm v sobě spojuje robustní maso…
Polévka je grunt a obzvlášť, když připravíte zeleninový vývar, který zahřeje a zasytí hlavně v chladných dnech. Pokud použijete jako zavářku písmenka, vaši nejmenší…
Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky okouzlí vaše strávníky nejen na Vánoce. Avšak právě na ty nesmí rybí polévka na svátečním stole chybět. Její příprava…
Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…
Králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. Proto se doporučuje při různých dietách, neboť nevyvolává alergie a je snadno…
V mnoha rodinách není bez polévky pořádný oběd. Pokud patříte k těm, kdo také polévku vždy musí mít, zkuste tuto rychlou zeleninovou, s krupično-vaječnými hrudkami. Za…
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na…
Ke chlebíčkům patří vlašák, a ne ledajaký! Připravte si s námi ten poctivý, podle normy ČSN. Recept je dokonale vyladěný a určitě se vám podaří. Ať už si salát dáte na…
Maso dám do pekáčku, na to nakrájenou zeleninu, když jí mám málo, přidám i mraženou. Chce to hodně zeleniny. Na to nakrájím cibulku nadrobno, přidám 2 Halali, zaliji…