Pomalu pečená vepřová plec na způsob bratislavské
Recept ještě nebyl hodnocenVzpomínka na klasickou kuchyni dřívějších restaurací dovedená do dokonalosti domácí přípravou, to je doměkka dušené vepřové maso s lahodnou omáčkou. Pokud ho doplníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vzpomínka na klasickou kuchyni dřívějších restaurací dovedená do dokonalosti domácí přípravou, to je doměkka dušené vepřové maso s lahodnou omáčkou. Pokud ho doplníme…
Sytá a aromatická masová omáčka, obohacená o rajčata, bylinky a jemné koření spolu se špagetami tvoří dokonalé jídlo. S tímto receptem připravíte výborný oběd nebo…
Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky. Můžeme použít škrabku na zeleninu k tomu určenou a nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Zakápneme…
Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky. Můžeme použít škrabku na zeleninu k tomu určenou a nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Zakápneme…
Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času a je i dosti pracná. Určitě toho ale nebudete litovat, je zkrátka vynikající. Doporučujeme…
Dáme vařit nudle dle návodu (vodu nesolím, sójovka je slaná dost), poté scedíme a necháme okapat.Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje.Zatímco se zelenina restuje…
Skvělé odlehčení našeho jídelníčku! Pečené placky s jakoukoliv zeleninou přijdou vždy k chuti, ať je připravíme k večeři či svačině. Jejich výhodou pak je, že je můžeme…
Vepřové koleno se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Polévka je sázka na jistotu. Silný vývar s velkým množstvím zeleniny a zavářkou, kterou máte rádi. Maso můžete do…
Vepřové maso je stálicí na našem jídelníčku a můžeme s ním experimentovat. Plátky vepřového masa, naloženého v pikantní marinádě a dušené s řapíkatým celerem, jsou…
Hovězí kýtu si 2 dny předem naložíme do kořenící směsi Divočina, přidáme bobkový list. Po dvou dnech maso orestuji v nádobě pomalého hrnce ze všech stran, obsypeme…
Celer je zdravá zelenina, kterou mnoho lidí z neznalosti zatracuje. Přitom je to všestranná a úžasná surovina pro teplou i studenou kuchyni. Lahodná a jednoduchá…
Krevety jsou, jako zástupci mořských plodů, u nás nejsnadněji dostupné. Jejich příprava je velmi snadná, do tohoto receptu je postačí lehce povařit. Na koktejl pak jen…
Plněné kornoutky z toastového chleba jsou jednoduchou, avšak nápaditou chuťovkou. Můžete použít různé druhy sýrů, zeleniny, uzenin nebo dokonce pesto. Jsou skvělou…
Červená čočka je oblíbená nejen díky rychlé přípravě, ale i proto, že dodá pokrmu jemnou chuť i cenné bílkoviny. V kombinaci s cibulí, mrkví a řapíkatým celerem tvoří…
Lahodné vepřové plátky s vůní majoránky a česneku připravíte podle našeho receptu. Dopečte je doměkka a nezapomeňte na vhodnou přílohu. Budete mít rychle připravený, a…
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček, pepř a nové koření.Vaříme asi hodinu, podle kvality masa.Mezitím zvlášť uvaříme červenou…
Na másle (oleji) osmažíme dorůžova na nudličky pokrájenou mrkev a celer, ke které přidáme krátce osmažit rajčatový protlak.Přilijeme trošku vody (vývaru), abychom měli…
Brambory vařené ve slupce necháme zchladit, pokrájíme je na kostičky a dáme do mísy. Oloupaný celer s mrkví uvařený ve slané vodě také necháme zchladit a pokrájíme,…
1. den: 3/4 kg srnčího masa mrkev, celer, cibule - na kostičky koření Divočina (1/2 sáčku) trochu vody (2 dcl), octa (1/2 dcl), soli, cukru - maso nakrájíme na…
Postup na knedlíčky: Játra odblaníme a na jemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou…
Příjemné luštěninové jídlo, které je rychle hotové, protože červená čočka se nemusí namáčet a je brzy uvařená. Červená čočka s klobásou ochucená zeleninou určitě…
Sous vide znamená v překladu vaření ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. vaří při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem…
Tuto bramboračku připravíme z vývaru z vepřových kostí, do kterého přidáme spoustu zeleniny a necháme povařit. Dále přidáme brambory. Polévku ochutíme česnekem,…
Kvalitní a silný vývar je základem každé dobré polévky či omáčky. Prostřednictvím našeho speciálu Extrakurzy.cz vám nabízíme recept na silný vývar z hovězích kostí podle…