Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou

irena11 Kuchařka:

Doba přípravy: 2 a půl hodiny PT2H30M 4 porce Vepřové maso 5 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii
21

Suroviny

1 kg vepřových líček (cca 12 ks)
sůl
olej
2 cibule
2 mrkve
1 kořen petržele
celer (stejný díl jako petržel)
naťová cibulka (dle chuti)
2 lžíce rajčatového protlaku
2 snítky tymiánu (sušený 1,5 KL)
2 bobkové listy
6 kuliček celého černého pepře
1/4-1/2 l červeného suchého vína
masový vývar na podlití (může být i připravený z masoxu)
hladká mouka na obalení
1 lžička másla
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky. Naťovou cibulku nakrájíme na větší kousky.

  2. Líčka dobře očistíme (zejména blanky) a zlehka obalíme v hladké mouce.

  3. V kastrolu rozehřejeme olej a líčka na něm rychle opečeme. Poté je vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli a restujeme ji do sklovita.

  4. Poté přidáme kořenovou zeleninu a necháme ji za občasného míchání pár minut restovat.

  5. Nakonec vsypeme naťovou cibulku, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Ten za stálého míchání zasmahneme (pozor, ať se nepřipálí) a ihned trochu zalijeme horkým vývarem.

  6. Přidáme opečená líčka, tymián, pepř, dolijeme do 2/3 výšky masa vínem, osolíme, přiklopíme poklicí a vložíme do horké trouby.

  7. Po 10 minutách troubu ztlumíme na 175 až 180 °C a pečeme za občasného podlévání vínem a vývarem do měkka - asi hodinu a půl.

  8. Poté ještě cca 15 minut necháme lehce provářet již bez poklice.

Poznámka

Líčka jsou jemné a šťavnaté maso.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou

  • casino casino

    klukodvody:
    No, ono je jednodušší rcp jenom napsat, než ho i uvařit, ale myslím, že fotit jídlo není bezpodmínečně nutné, protože ne každý má tu možnost...
    A že není možné neustále něco vymýšlet?
    Nemáte recht;-)
    Zrovínka se tu ukázal nový recepis na knedlo-zelo-kuře;-):-*:-D

    linkstrem:
    :-)Tak to muselo být vínisko na vidličku, když SUBLIMOVALO:-):-*:-D

    Odpovědět

  • linkstrem linkstrem(neregistrovaný)

    Myslím,že červené víno by se mělo lít po troškách a nechat vždy pěkně odvařit,vysublimovat!Na líčka nejlepší portský!

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    To není odsudek. Není možné neustále něco vymýšlet, ale když už takový recept, tak proč opět bez fotky. Napsat spousty receptů není problém. Ukázat jak to umí autorka by bylo lepší a naprosto bez komentáře, který jsem dal. No asi se to tu opravdu mění. Receptů bez fotek je tu hodně. Radši už nebudu komentovat nic.

    Odpovědět

  • casino casino

    klukodvody:
    :-O proč ten odsudek, proč:-?
    Pravda, s vínem a vývarem nakládám jinak, jinak ale dělám hovězí líčka stejně stejně:-*
    No, skoro stejně...;-)

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Výborný recept od Babica versus Sapík před pár dny.:no::no:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo