Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou

irena11 Kuchařka: irena11

Doba přípravy: 2 a půl hodiny 4 porce Vepřové maso 5 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kg vepřových líček (cca 12 ks)
sůl
olej
2 cibule
2 mrkve
1 kořen petržele
celer (stejný díl jako petržel)
naťová cibulka (dle chuti)
2 lžíce rajčatového protlaku
2 snítky tymiánu (sušený 1,5 KL)
2 bobkové listy
6 kuliček celého černého pepře
1/4-1/2 l červeného suchého vína
masový vývar na podlití (může být i připravený z masoxu)
hladká mouka na obalení
1 lžička másla
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky. Naťovou cibulku nakrájíme na větší kousky.

  2. Líčka dobře očistíme (zejména blanky) a zlehka obalíme v hladké mouce.

  3. V kastrolu rozehřejeme olej a líčka na něm rychle opečeme. Poté je vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli a restujeme ji do sklovita.

  4. Poté přidáme kořenovou zeleninu a necháme ji za občasného míchání pár minut restovat.

  5. Nakonec vsypeme naťovou cibulku, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Ten za stálého míchání zasmahneme (pozor, ať se nepřipálí) a ihned trochu zalijeme horkým vývarem.

  6. Přidáme opečená líčka, tymián, pepř, dolijeme do 2/3 výšky masa vínem, osolíme, přiklopíme poklicí a vložíme do horké trouby.

  7. Po 10 minutách troubu ztlumíme na 175 až 180 °C a pečeme za občasného podlévání vínem a vývarem do měkka - asi hodinu a půl.

  8. Poté ještě cca 15 minut necháme lehce provářet již bez poklice.

Poznámka

Líčka jsou jemné a šťavnaté maso.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou

  • casino casino

    klukodvody:
    No, ono je jednodušší rcp jenom napsat, než ho i uvařit, ale myslím, že fotit jídlo není bezpodmínečně nutné, protože ne každý má tu možnost...
    A že není možné neustále něco vymýšlet?
    Nemáte recht;-)
    Zrovínka se tu ukázal nový recepis na knedlo-zelo-kuře;-):-*:-D

    linkstrem:
    :-)Tak to muselo být vínisko na vidličku, když SUBLIMOVALO:-):-*:-D

    Odpovědět

  • linkstrem linkstrem(neregistrovaný)

    Myslím,že červené víno by se mělo lít po troškách a nechat vždy pěkně odvařit,vysublimovat!Na líčka nejlepší portský!

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    To není odsudek. Není možné neustále něco vymýšlet, ale když už takový recept, tak proč opět bez fotky. Napsat spousty receptů není problém. Ukázat jak to umí autorka by bylo lepší a naprosto bez komentáře, který jsem dal. No asi se to tu opravdu mění. Receptů bez fotek je tu hodně. Radši už nebudu komentovat nic.

    Odpovědět

  • casino casino

    klukodvody:
    :-O proč ten odsudek, proč:-?
    Pravda, s vínem a vývarem nakládám jinak, jinak ale dělám hovězí líčka stejně stejně:-*
    No, skoro stejně...;-)

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Výborný recept od Babica versus Sapík před pár dny.:no::no:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová líčka na víně veprove líčka na víně vepřové líčka recept vepřová líčka na víně vepřová líčka na zelenině vepřová líčka vepřové na červeném víně vepřova lička na líčka na cervenem víně recepty babica versus sapík vepřové maso se zeleninou na víně veprovy licka na vine nejlepší vepřová líčka na víně vepřove na víně vepřová líčka recepty vepřova licka recept recept na vepřová líčka na víně recept na vepřové lička na víně veprova licka na vine recept líčka veprova