Směs zeleniny dušená na přepuštěném másle
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev,…
Zeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev,…
Kuře vykostíme, jemně naklepeme (přes igelit. sáček), osolíme, popřípadě opepříme.Na pánvi rozpustíme 1/2 dávky másla, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, restujeme,…
K přípravě jednoduché a zdravé celerové pomazánky nám postačí pár základních surovin, které má většinou každý doma. Hotovou pomazánku necháme uležet v chladu, aby se…
Přebytky ze zahrádky uchováváme konzervováním. Tuto směs zeleniny pak můžeme použít jako základ dalších jídel, jako přílohu nebo jako zeleninový salát. Zachovat vitamíny…
Nejspíš vás překvapí, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu, uzenému nebo telecímu masu s houskovým knedlíkem.
Asijská kuchyně je velice oblíbená pro své pestré chutě. Pro skvělou kuřecí čínu nemusíte do nejbližšího asijského bistra, zvládnete si ji dle našeho receptu připravit i…
Srdíčka opláchneme, vložíme do studené vody společně s kořením a uvaříme doměkka(v papiňáku 30minut). Mezitím si v kastrolu na oleji orestujeme do sklovita nadrobno…
Srdíčka opláchneme, vložíme do studené vody společně s kořením a uvaříme doměkka(v papiňáku 30minut). Mezitím si v kastrolu na oleji orestujeme do sklovita nadrobno…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Omyté maso opečeme na trošce oleje z obou stran, aby se zatáhlo. Zalijeme vodou, jen aby bylo maso ponořené. Přidáme očištěnou zeleninu, koření a vaříme do změknutí masa…
Příprava vepřového kolena sice zabere čas, protože je nutné ho nejprve uvařit, ale počkat si se rozhodně vyplatí. Při pohledu na grilované nazlátlé koleno potírané…
Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem v přípravě snad jakéhokoliv pokrmu. V tomto receptu najdete inspiraci na králíka pečeného na zelenině. Z upečené zeleniny pak…
Lasagne jsou po právu velice oblíbeným pokrmem. Kombinace mletého masa, česneku, bylinek a těstovin zapečených se sýrem a rajčaty, je jednoduše výborná. Připravit je…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky a obložíme kořením, kousky mrkve, celeru, šalotkou a plátky česneku. Olivový olej trochu…
Nejdřív jsem uvařila brokolici, asi jen tak minutku ve vroucí slané vodě a rozmačkala vidličkou ty hlavičky, měla jsem už brokolici trošku starší, takže jsem košťály…
Jeden z nejlepších kusů, který můžeme vybrat z vepřového masa, je kýta. V neděli, nebo ve svátek, využijete recept na kýtu na kořenové zelenině a uzeném špeku. Libové…
Odlehčená variace na klasický bramborový salát určitě stojí za vyzkoušení. Zvlášť pokud se vám na zahrádce urodilo víc cuket. Využijete ho všude tam, kde jste zvyklí…
Luštěninové saláty patří k velmi oblíbeným. Zkuste si nachystat salát z konzervované cizrny, čerstvé mrkve, pórku a celeru. Dochucený balzamikovým octem a zjemněný…
Celer očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka, pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 5 až 7 minut. Po vyjmutí osolíme a…
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…
Variace na klasickou svíčkovou, která nezruinuje váš rozpočet a i tak chutná úžasně. Dopřejte kuřecím stehnům čas na marinování v lednici, aby pořádně převzala všechny…
Celer je zdravá zelenina, kterou mnoho lidí z neznalosti zatracuje. Přitom je to všestranná a úžasná surovina pro teplou i studenou kuchyni. Lahodná a jednoduchá…
Zvěřina má méně tuku než jiná masa. Pokud je maso mladé, není potřeba ho nakládat neboli mořit a můžeme ho ihned zpracovávat. V tomto receptu je ke zjemnění masa použito…