Restovaná játra s tymiánem
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, na nudličky nakrájenou slaninu a plátky česneku. Přidáme očištěná (odblaněná)…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, na nudličky nakrájenou slaninu a plátky česneku. Přidáme očištěná (odblaněná)…
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozetřeme, chleba nakrájíme na drobné kostičky. Vše přidáme do mísy s mletým masem, přihodíme i část drobně krájené natě petrželky,…
Těstoviny uvaříme al dente dle návodu. Připravíme základ na bešamelovou omáčku (ovšem bez vyváření cibule, hřebíčku a bobkového listu): rozpustíme máslo, přidáme…
Víte, že i dýni můžete připravit jako přílohu? Právě díky specifické struktuře dostala dýně špagetová své jméno. Vyzkoušejte ji připravit s mletým masem podobně jako…
Do mísy dáme všechny suroviny, lehce zamícháme vařečkou a zpracujeme ručně těsto (cca 5 min). Těsto hned rozdělíme na 3 díly (budeme mít 3 pizzy) a rozválíme bez…
Bůček dobře osolíme, očesnekujeme, pokmínujeme a poprášíme paprikou.Podlijeme lákem z pálivých papriček a vody.Pečeme na cca. 140 st. C, zhruba 3 hodiny.
Připravte rodině oblíbený jihofrancouzský pokrm ze zapékané zeleniny, pojmenovaný podle keramické kuchyňské nádoby tian - mísy používané na vaření. Chutný pokrm není…
Maso nakrájíme na menší kousky, dáme do misky, naložíme podle návodu směsí BBQ, případně osolíme a necháme odležet min. 1 hodinu nebo přes noc.V pánvi rozpálíme trochu…
Zbyl vám uzený vývar a nevíte, co s ním? Připravte z něj sytou slanou rýžovou kaši! V kombinaci s dozlatova osmaženými cibulovými kroužky a kostičkami špeku se promění v…
Očistíme a nakrájíme zeleninu (na libovolné kousky - bude se mixovat). Pekáč nebo kastrol vymažeme máslem a dáme polovinu nakrájené cibule (druhou polovinu použijeme na…
Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme na plátky narezané šampiňóny a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu, papriku a…
Měkké uvařené brambory nastrouháme do mísy, kam přidáme kečup, olej, hořčici, sůl, pepř, pálivou papriku, worcester, chilli, utřený česnek, na jemno nakrájenou cibuli,…
Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. V misce smícháme bylinky, česnek a špetku soli. Ze studeného másla nakrájíme hranolky a obalíme je v bylinkách.Do prsíček uděláme…
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem na skus. Vodu slijeme a dáme stranou. Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem, sekanou bazalkou a…
Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Druhý den ji opečeme zprudka na oleji ze všech stran.…
Mozzarellu potřeme česnekem. Plátky masa, měly by být tenčí, naklepeme, osolíme a opepříme.Mezi dva plátky vložíme sýr tak, aby byl kousek od krajů. Paličkou sklepneme…
Jáhly dáme do cedníku, dvakrát je spaříme vřelou vodou a podle návodu na obalu uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a…
Brambory nastrouháme, přidáme mouku, žloutky, máslo a sůl. Vypracujeme hladké těsto. Uděláme váleček cca 2 cm hrubý. Nakrájíme na malé oválné válečky a lehce je…
Nejdříve uděláme kvásek. Do menší misky dáme cca 100 ml vlažné vody, rozdrobené droždí, špetku cukru a lžičku mouky. Necháme vykynout.Do druhé misky zatím připravíme…
Vepřové maso mírně naklepeme, osolíme a posypeme drceným pepřem. Cibuli na jemno nakrájíme a část dáme do pekáče, který máme již mírně vymazán tukem nebo olejem, na…
Co nejjemněji nasekáme petrželové lístky a česnek, přidáme jemně nastrouhanou kůru z půlky citronu a připadně rozetřenou ančovičku. Vše spolu promícháme. Můžeme nasekat…
Na plátek šunky položíme plátek sýra a trochu náplně. Srolujeme a obalíme slaninou.Naskládáme do zapékací misky, Sáček vsypem do smetany , pořádně zamícháme a…
Všetky prísady na marinádu dobre premiešame, filé v nej obalíme a necháme v marináde stáť v chlade 24 hodín.Potom filé rozložíme do pekáčika a obložíme plátkami masla…
Pšeno (jáhly) zalejeme vriacou vodou a uvaríme domäkka.Na troche oleja restujeme asi 1 min na kolieska nakrájaný pór. Potom pridáme fazuľku a kapustu, osolíme, okoreníme…