Bramboráčky bez mouky
Recept ještě nebyl hodnocenKřupavé, smažené bramboráčky sice nepatří zrovna mezi ta nejzdravější jídla, čas od času si na nich ale můžeme pochutnat s čistým svědomím. Zkusme si je podle tohoto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křupavé, smažené bramboráčky sice nepatří zrovna mezi ta nejzdravější jídla, čas od času si na nich ale můžeme pochutnat s čistým svědomím. Zkusme si je podle tohoto…
Kdo by neznal Ondráše, kuřecí řízek v bramborovém těstíčku, ozvláštněný o aromatický hermelín. Těsto je příjemně okořeněné česnekem, cibulí a provoněné majoránkou.…
Černé fazole v kombinaci s chilli, rajčetem a paprikou spolehlivě zasytí i zahřejí. Mexické fazole v zeleninové omáčce si můžete dopřát s tortillami, ale i s chlebem,…
Kuřecí srdíčka jsou nedoceněná kuchyňská surovina. Přitom mají velmi kvalitní svalovinu, s výbornými nutričními hodnotami. Použijte srdíčka podle instrukcí v našem…
Těsto z nastrouhané cukety, česneku, sýra a vajec vytvoří křupavý základ, který výborně ladí se šunkou, restovanými houbami, zeleninou a špetkou bylinek. Ideální letní…
Vrstvený zeleninový pokrm kombinuje chuť mletého vepřového masa, plátků cukety a lilku a rajčatového protlaku. Jídlo, které voní oreganem, korunuje dozlatova upečená…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Fazolky uvaříme ve slané vodě a slijeme je.V hlubší pánvi restujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nakrájené klobásy či slaninu a ještě chvilku…
Cibuli pokrájíme nadrobno, utřeme česnek, nasekáme petrželku a všechny suroviny smícháme dohromady. Pokud se nám zdá, že strouhanka nestačí, můžeme ještě trochu přidat…
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (pozor, červená čočka je velmi rychle hotová, nemusíte ji namáčet). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…
Kuřecí prsa jsou velmi snadná na přípravu. Stačí chvilku orestovat a jsou připravena k obědu. Smetanovou omáčku připravíme z parmazánu, koření a česneku. Výborně se k ní…
Krémové těstoviny s pikantním podtónem, které máte na stole během pár chvil. Stačí uvařit oblíbený druh těstovin a poté je smíchat se smetanovou omáčkou s rajčatovým…
Nejjednodušší způsob, jak zužitkovat avokádo, je vytvořit z něj dip. Postačí jen limetková šťáva, česnek a výborná pomazánka je na světě. Její využití je opravdu…
Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Vyzkoušejte recept na marinovanou krkovičku, která se po upečení bude rozplývat na jazyku. Pořádně šťavnatá a…
Staročeská bramboračka sklínka dostala svůj název podle toho, že není ničím zahuštěná. Polévka je sytá díky kroupám a bramborám. Kořenová zelenina s cibulí, restovaná na…
Poctivou domácí sekanou, šťavnatou uvnitř a křupavou na povrchu, připravíte snadno během chvilky. Kvalitní mleté maso spojíte se strouhankou, vejcem a kořením,…
Máte rádi langoše a chcete zároveň rodině do jídla propašovat sezónní zeleninu? Tento recept je správná cesta! Cuketa se umí schovat do těsta a zároveň zachovat…
Pomazánka z cukety a uzeného tofu zaujme hlavně milovníky pikantního. Pro pořádný říz je do ní totiž přidána chilli paprička. V této verzi je vhodná pro vegetariány, ale…
Máme pro vás tip na univerzální cuketovou směs, ze které připravíte jak nákyp, tak placičky. Pouze při přípravě nákypu přidejte kypřicí prášek do pečiva. Podávejte…
Všechny suroviny dáme vařit do jednoho hrnce.Až budou brambory měkké, zahustíme světlou jíškou.Nakonec ozdobíme majoránkou.