Pikantní sójáčky
Recept ještě nebyl hodnocenNa plechu necháme asi 30 minut kynout. Pak pomašlujeme vejcem a pečeme při 180°C / 15 minut.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na plechu necháme asi 30 minut kynout. Pak pomašlujeme vejcem a pečeme při 180°C / 15 minut.
Pekáč pořádně vymažeme máslem. Kuřecí díly osolíme. Dáme je do pekáče kůží dolů a potřeme je 2 stroužky česneku. Zalijeme směsí wochesteru, magi, vody, čili papriček a…
Rajčata vysypte na plech vyložený pečicím papírem, zasypte je solí a sušenými bylinkami dle vlastních preferencí. Nic nepokazíte bazalkou, rozmarýnem, oreganem, libečkem…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme na skus v osolené vodě. Vyjmeme, rozmačkáme nahrubo vidličkou a necháme zchladnout. Cibuli překrojíme na čtvrtky a nakrájíme na…
Na oleji necháme rozvonět posekaný česnek a chilli papričku, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a asi 3 min. dusíme.Dále vlijeme uzené mušle a sardinky včetně nálevů,…
Na pánvi bez tuku vyškvaříme slaninu, necháme dobře okapat tuk a dáme stranou.V míse promícháme houby, olej, česnek, chilli, sůl a pepř tak, aby byly houby dobře obalené…
Sojové nudličky si uvaříme s kostkou masoxu podle návodu na sáčku. Jsou lepší, když je předem namočíme. Na rozpálený olej dáme zprudka orestovat játra s kuřecím masem…
Nejprve si uděláme marinádu. Do větší misky si dáme všechny suroviny na marinádu a promícháme. Osolené a opepřené maso v něm marinujeme několik hodin. Před vložením jsem…
Uvaříme si brambory ve slupce. Mezitím co se vaří brambory, osmažíme na oleji hrst jater a cibulku, ke konci přidám kmín. Po dovaření brambory nechám zchladnout,…
Čočku namočit přes noc do dostatečného množství vody a v lednici. Ve větším hrnci rozehřát olej a minutu na něm opékat zázvor, skořici, hřebíček a chilli (vcelku).…
Drůbeží játra patří mezi oblíbené vnitřnosti. Jsou snadno dostupné a na přípravu nenáročné. Přesvědčit se o tom můžete i v tomto receptu. Očištěná játra stačí zprudka…
Brambory dobře omyjeme a ve slupce povaříme jen do poloměkka. Mezitím pokrájíme cibulku a slaninu na malé kostičy. Na pekáčku si orestujeme na oleji dozlatova…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno, mrkev na kolečka, zázvor a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Do kastrůlku nalijeme sojovku, přidáme med, zázvor, česnek,…
Do tří umytých a dobře vysušených zavařovacích sklenic dáme do jedné půlku hlavičky oloupaného česneku a 4 sušené čili papričky. Přidáme 2 dcl zelené bazalky a 1/2 litru…
Spojení pečené dýně, listové zeleniny, avokáda a těstoviny je dobrá volba. Tarhoňa se velmi snadno a rychle připraví a ochotně přijme chutě ostatních surovin v salátu.…
Nejdříve svaříme ocet, olej, hořčici, kečup a worcester a necháme v chladu. Poté přidáme k vychladlé směsi majolku nebo tatarskou omáčku. Pokrájíme na tenká kolečka…
Recept na dobrou pomazánku se vždy hodí mít po ruce. Hodí se jako rychlá večeře i svačina. V období cuketové sklizně můžete připravit skvělou pomazánku z cukety se…
Když jsem při procházce lesem uviděl obrovský kotrč /2,5 kila/, byla činnost na odpoledne jasná. Houbu jsem na místě zhruba očistil, dopravil domů, sprchoval... a…
Černá rýže u nás zatím není příliš rozšířená, ale jde o výživnou a zdravou potravinu s vysokým obsahem antioxidantů. Má jemně oříškovou chuť a pevnější strukturu než…
Do misky vložte okapané vařené fazole, nasekaný česnek s rozmarýnem, přilijte olivový olej, zakapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Celé to pak řádně promixujte…
Rychlá a voňavá úprava, která nechá vyniknout jemnou chuť bedel. Stačí pár minut na pánvi se špetkou dobrého koření a máte hotovou pochoutku, která se skvěle hodí na…
Brambory omyjeme, osušíme a pečeme ve slupce 40-50 minut /podle velikosti brambor / na 180 stupňů. Poté je vyndáme, necháme na chvíli vychladnout a podélně rozřízneme…
Připravíme pánev, na které necháme rozpustit máslo. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, opečeme do zlata. Pak dáme utřený česnek a na jemno nakrájené žampiony.…
Játra opláchneme, osušíme a očistíme od blanek. Pokrájíme je na plátky cca 1 cm silné a na okrajích je malinko nařízneme. Klobásku pokrájíme na kolečka. Plátky jater i…