Vepřová játra se šalvějí, zapečená v pikantním kabátku

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Pokrmy z vnitřností 5 názorů

Suroviny

2 větší cibule
1/2 pórku
olivový olej podle potřeby
600 g vepřových jater
čerstvé šalvějové lístky
hořčice
špetka červené uzené papriky
špetka sušených chilli papriček
3 vejce
100 ml smetany na vaření
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra kuchyňsky upravíme. Pokrájené plátky jater smícháme s pastou z libovolné hořčice, nadrobno nasekaných šalvějových lístků, chilli papriček, uzené červené papriky, soli a přiměřeného množství olivového oleje. Necháme cca 1 hodinu v chladu. Cibuli a pórek oloupeme, nakrájíme na kolečka a restujeme na oleji pěkně dozlatova. Přidáme naložená vepřová játra a chvíli restujeme na pánvi ze všech stran, aby se játra dobře propekla.

  2. Vše přendáme z pánve do do zapékací misky, přidáme rozšlehaná vejce, sůl,smetanu, dobře promícháme a dáme na cca 20 minut zapéci do trouby na 160°C. Játra kontrolujeme špejlí, zda jsou měkká a dobře propečená. Podáváme s bramborem a naloženou červenou řepou nebo se zeleninovým salátem.

Poznámka

Můžeme takto upravit i játra drůběží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová játra se šalvějí, zapečená v pikantním kabátku

Tématické fráze: vepřová játra zapečená játra vepřová játra recepty játra se šalvjejí játra na šajvěji videorecepty vepřová játra vepřová játra recepty videorecepty