Zapečená játra s loveckým salámem a buráky pro muže

Marri Kuchařka: Marri

Doba přípravy: 1 hodina cca Bramborová jídla 3 názory

Suroviny

3 velké brambory
1 ks vejce
hrst jater
celá cibule
kremžská hořčice
lovecký salám
lžíce pomazánkového másla
sůl
pepř
chilli paprika
kmín
starší knedlík
buráky
olej
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si brambory ve slupce.

  2. Mezitím co se vaří brambory, osmažíme na oleji hrst jater a cibulku, ke konci přidám kmín.

  3. Po dovaření brambory nechám zchladnout, oloupu je a nakrájím je na kolečka.

  4. Nakrájím si i starší knedlík.

  5. Na struhadle na hrubo postrouhám lovecký salám.

  6. Lžíci pomazánkového másla utřu s kremžskou hořčici a zbytkem koření. Tuto směs poté smíchám s vejcem.

  7. Pokrájené brambory i knedlík jsem si posypala kořením na ploše, a kladla do olejem vymazaného pekáčku.

  8. Vrstvila jsem brambory, knedlík, cibulku, játra a lovecký salám.

  9. Navrstvené suroviny jsem poté zalila směsí s vejcem a "udusala" rukou.

  10. Na vrch jsem sypala buráky.

  11. Pekla jsem na 190 °C 30 minut, poté jsem horkovzdušnou troubu dala na 200 a dopekla 10 minut.

  12. Z pekáčku jsem to vyndala docela v pohodě, příliš se to nedrolilo, ale mohlo by to být lepší, u krajů se mi zapečená směs "vysypala".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená játra s loveckým salámem a buráky pro muže

Tématické fráze: zapečená kremžská hořčice recepty s loveckým sýrem guláš s buráky jatra kremzska zapečená cibule se salámem těstoviny s lovečákem salamova pomazanka