Krkonošské kyselo
Recept ještě nebyl hodnocenKyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými…
Vepřové medailonky jsou skvělý způsob, jak se naučit zpracovávat kvalitnější a dražší maso. Vepřová panenka není nejdražší a postupně se na ní naučíte, jak připravit…
Nudličky z vepřové krkovičky dušené s rajčaty, paprikami a pórkem jsou rychle hotové a tak je zvládnete připravit i ve všední dny jako chutný a výživný oběd. Skvěle se…
Přejete si méně špinavého nádobí, méně práce v kuchyni a více času na povídání u večeře? Připravte si vepřové maso s rýží v jednom pekáčku. Krkovičku nebo plec jsme…
Do hrnce nalijeme 3 litry vody. Přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko, bobkové listy, pepř a nové koření. Nálev přivedeme k varu a pak zvolna vaříme asi 20 minut. Poté do…
Lehký salát z čerstvé zeleniny je lákavý už na pohled, krásně barevný množstvím i druhy použité zeleniny. Můžeme ho podat jako přílohu k obědu, či samostatně, jako…
Nudličky vepřového masa v pikantní marinádě stačí jen orestovat na cibulce se zeleninou a promíchat s uvařenými těstovinami. Na talíři můžete posypat strouhaným sýrem a…
Očistené a pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody.Zeleninu pokrájame na malé kúsky a osmažíme na troche oleja s troškou masla a nakoniec poprášime červenou…
Jak docílit šťavnatého králičího masa? Přidáme k pečení ještě kousek dobrého bůčku, jako v našem receptu. Králičí maso bude šťavnatější a bůček dodá výbornou chuť nejen…
Rychlá omáčka dochucená worcesterem, se strouhaným vejcem doplní skvěle jemné plátky krůtího masa. Podušené maso poté můžeme doplnit jakoukoliv vhodnou přílohou.…
Připravte si klasickou omáčku české kuchyně, tentokrát však netradičně s vepřovým masem. Vepřová kýta na smetaně není tak noblesní jako svíčková, ale přesto ji bez…
Trenčianské párky s fazolí patří mezi typické retro lahůdky. Doma připravené svou kvalitou určitě předčí chuť kupované varianty a věřte, že potěší každého chlapa.…
Rychlé kotlety, to je skvělý oběd za pár minut, pokud nemáte času nazbyt. Jednoduché na přípravu, chutné a hotové do půl hodinky. Ať už je děláte na pánvi, v troubě se…
Dršťky umyjeme.Cibuli i nasekaný česnek osmažíme.K cibuli přidáme mletou papriku a stáhneme ji ze sporáku, aby nezhořkla.K cibuli přidáme nakrájená rajčata a papriku.…
Tento salát po rozležení opravdu chutí připomíná lahodnou slanou rybu, uchová si však cuketkovou křupavost. Pokud vám chuť připadala nevýrazná, přidejte celý pepř, nové…
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni…
Potřebujete připravit vydatnou večeři? Mějte tedy ve spíži několik konzerv luštěnin. Odpadne vám potřeba doby na jejich přípravu a jídlo budete mít doslova za pár minut…
Do pánve velikosti Ø tortilly dáme slaninu nakrájenou na kostičky a necháme pustit tuk. Snížíme teplotu, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět.Rozšleháme…
Křehké maso, které se bude rozplývat na jazyku, s pikantní chutí hořčice a jemnou smetanou. Jednoduchá příprava, druhý den dáte do pekáčku a do hodiny máte bohatý oběd…
Skvělé odlehčení našeho jídelníčku! Pečené placky s jakoukoliv zeleninou přijdou vždy k chuti, ať je připravíme k večeři či svačině. Jejich výhodou pak je, že je můžeme…
Vepřová krkovice je chutné a šťavnaté maso, které lze upravit všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte. Sama o sobě je krkovička plná chuti, a proto nepotřebuje…
Milujete špízy, ale nebaví vás zdlouhavé napichování surovin na špejle? Nevadí – stačí je nasypat do zapékací misky, okořenit a upéct. Záleží jen na vás, zda zvolíte…
Tento jednoduchý, rychlý a chutný pokrm nás příjemně zasytí. Vařené brambory opečeme s bůčkem a klobáskou a promícháme s dušeným zelím. Kysané zelí, bůček a uzenina se v…
1. Pripravime si papriky na naplneni, omyjeme je,odrizneme vrsek tak abysme meli cepku na zaklapnuti, vyjmeme duzinu i se seminky a omyjeme. Takhle pripravime vsechny…